Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı taze fasulye, kıymalı ve etli versiyonlarıyla da sunulur. Özellikle yaz mevsiminde yetişen bu sebze, kış içinde kavanozlara doldurularak da saklanabilir. Eğer taze fasulye ile nefis bir menü oluşturmak istiyorsanız, fakat yanında ne çıkaracağınızı bilemiyorsanız, doğru yerdesiniz. Taze fasulyenin yanına çok yakışacak, bu lezzeti ikiye katlayacak pratik tariflerimizi sizler için derledik. İşte, taze fasulyeye çok yakışan 14 nefis tarif:
Eğer taze fasulyeye geçmeden önce midenizi rahatlatmak ve sıcak bir başlangıç yapmak isterseniz, yayla çorbasına sofralarınızda büyükçe bir yer açın.
'Taze fasulye güzel ama tek başına bizi doyurmaz.' diyenler için, bulgur pilavı tarifini öneriyoruz. Birlikte hem uyumlu, hem de doyurucu bir menü oluşturan bulgur pilavını, sebzelerle zenginleştirebilirsiniz.
Pilav yerine daha yöresel tatlar isteyenler için, cevizli erişte tarifimiz var. Hazır eriştenin haşlanmasıyla hazırlanan bu yemeği, parmesan peyniri ile zenginleştirebilirsiniz.
Taze fasulyenin yanında sunabileceğiniz yemeklerden biri de, salçalı makarnadır. Ekonomik ve pratik bir tarif olan salçalı makarna, ortalama 25 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Elma ve kereviz ile hazırlanan bu salata, hafifliği ile her zevke hitap eder. Fasulyenin yanında sindirimi rahatlatmak için bir şeyler hazırlamak istiyorsanız, elmalı kereviz salatasına mutlaka göz atın.
Nar, kinoa, hellim peyniri ve ceviz ile hazırlanan bu salata, yüksek oranda vitamin ve mineral içerir. Yemeğin tadını bastırmadan hafif bir şekilde eşlik etmenizi sağlar.
Rokfor peyniri, portakal, ceviz ve Akdeniz yeşillikleri ile hazırlanan bu salata, düşük kalorisiyle diyet listeleri için de uygundur. Ana yemeğin yanında sunulabilir.
Taze fasulyenin yanına çok yakışacak tariflerden biri de, fındık ve sarımsak ile hazırlanan fındık taratordur. Yalnızca 6 malzemeden oluşan bu tarif, ortalama 15 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Taze fasulye denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de, cacıktır. İsteğe göre nane ve dereotu ile zenginleştirilen cacık, 10 dakika buzdolabında beklettikten sonra sunulabilir.
Fasulyenin yanında bol malzemeli bir salata arayanlar için önerimiz, gavurdağı salatası. Malzemelerin küçük küçük doğranmasıyla hazırlanan bu salatayı, nar ekşili sosla birlikte servis edebilirsiniz.
İnce bulgur, buğday unu ve kakule tohumu ile hazırlanan bu ekmek, yemeklerin yanında sunulur. Hazırlaması son derece kolay olan bulgurlu ekmek, beyaz ekmeğe göre daha düşük kalorilidir.
İtalyan mutfağından dünyaya yayılan foccacia, yemeklerin yanında sunulan bir ekmek çeşididir. Kuru domates ve zahter ile zenginleştirilen bu ekmek, yeni tatlar denemek isteyenler için de idealdir.
Eğer fasulyenin yanında farklı bir yemek sunmak istemiyorsanız, menünüzü manda yoğurdu ile zenginleştirebilirsiniz. Sağlık açısından çok faydalı olan manda yoğurdunu, evde kendi ellerinizle de hazırlayabilirsiniz.
Eğer taze fasulyeden sonra nefis bir tatlı sunmak istiyorsanız, parmak tatlısı tam size göre. Şerbetli bir tatlı olan parmak tatlısı, irmik, yumurta ve vanilya karışımından oluşur.
Şunlara da göz atın;