Tavuk güveç, tavuk göğsünün kuşbaşı şeklinde doğranması ve domates, biber eşliğinde sotelenmesiyle hazırlanır. Önce tavada sotelenen tavuklar, ardından küçük güveç kaplarına paylaştırılır ve kaşar peyniri serpiştirilerek fırında pişirilir. Ortalama 45 dakika içinde sofralardaki yerini alan tavuk güveç, özel günlerde sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Ancak kalabalık sofralarda tek başına sunmak yerine farklı yemeklerle bir araya getirerek daha zengin bir menü oluşturabilirsiniz.
Tamamlayıcı lezzetlere geçmeden önce tavuk güveç tarifine göz atın.
Tavuk güveçten önce sıcak bir başlangıç yapmak isteyenler, ezogelin çorbasını deneyebilir. Kırmızı mercimek, pirinç ve bulgur ile hazırlanan bu çorba, 40 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Tavuk güveç denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri de pirinç pilavıdır. Yalnızca 4 malzemeden oluşan pirinç pilavını videolu anlatımı ve püf noktalarıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Tavuk güvecin yanında eşlikçi bir lezzet arıyorsanız, napoliten soslu spagetti tam size göre. Domates, zeytinyağı, fesleğen ve sarımsak ile hazırlanan napoliten soslu makarnayı, parmesan rendeleyerek servis edebilirsiniz.
Patates, maydanoz, nane ve kekik ile hazırlanan patates çanağı şık sunumu ve lezzetiyle misafir ağırlarken sunabileceğiniz tariflerden biridir. Tavuk güveç ile mükemmel bir uyum içindedir.
Kinoa, domates, salatalık, kırmızı soğan, nar ve maydanoz ile hazırlanan bu salata, ortalama 15 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Porsiyonu 126 kalori olan kinoalı tabule salatasını mutlaka defterinize ekleyin.
Avokado, kiraz domates, salatalık, mısır ve soğan ile hazırlanan bu salata, tavuk güveç yanında sunabileceğiniz fresh lezzetlerden biridir. Sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
Mantar ve kaşar peyniri ile hazırlanan bu tarif, tavuk güvecin yanında en hızlı şekilde hazırlayabileceğiniz tariflerden biridir. Ortalama 15 dakikalık pişirme süresinin ardından servis edebilirsiniz.
Karnabaharın beşamel sos ile buluşturulmasıyla hazırlanan karnabahar graten, 30 dakika içinde sunuma hazır bir hale gelir. Üzerine kırmızı toz biber serpiştirebilirsiniz.
Patates, tereyağı ve süt ile hazırlanan patates püresini güveç kabının altına dizebilir veya ayrı bir tabakta sunabilirsiniz. Üzerine yoğurt ve tereyağlı pul biber eklemeyi unutmayın.
Tavuk güvecin ardından hangi tatlıyı sunsam diye düşünenler için, un helvası tarifini öneriyoruz. Un, su ve süt ile hazırlanan un helvası tarifini videolu anlatımıyla kolayca sunabilirsiniz.
Videolu anlatımıyla tavuk güveç tarifi;
Şunlara da göz atın;