Tavuğun en yağsız ve kuru parçalarından biri olan tavuk göğsünün kullanım alanları oldukça geniştir. Tatlıdan, salataya geniş skalada kullanılan tavuk göğsünü haşlamanın birkaç püf noktası vardır. Evinizde haşlanmış bir tavuk göğsü varsa pratik bir şekilde salata yapabilir, sandviç hazırlayabilir, ayrıca tavuk göğsünü haşladığınız su da nefis ve lezzetli çorbalar yapabilirsiniz. Tavuk ile bir tarif yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta tavuğun çabuk bakteri üretiyor olmasıdır. Buzdolabı dışında uzun süre tutmadan pişirme işlemine geçmeniz gerekir. Özellikle tavukla çalışırken tahta kesme tahtası kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Daha rahat yıkanan ve silinen tahtalarda çalışmayı tercih edebilirsiniz.
Tavuk Göğsü Nasıl Haşlanır?
- Tavuk göğsü yıkanmadan tencereye alınır. Tavuğu kullanacağız ürüne göre birkaç parçaya bölebilirsiniz. Parçalara bölünmesi pişme süresini kısaltacaktır.
- Tencereye su ekleyin. Bu aşamada tercihe göre et ya da tavuk suyu ekleyerek lezzet alternatifleri oluşturabilirsiniz.
- Haşlama suyuna dilediğiniz baharatları ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz. Özellikle defne yaprağı, tane karabiber, kereviz sapı, havuç, soğan ve tuz çok yakışacaktır. Pişme suyunu ne kadar lezzetlendirirseniz, tavuk da o kadar lezzetli olacaktır.
- Tavuk kaynamaya başlayınca üzerinde köpükler oluşmaya başlayacaktır, bu köpükleri kevgir yardımı ile toplayın.
- Tavuğun haşlanma süresi, parçaların büyüklüğüne ve tavuğun kas durumuna göre değişeceği için kontrollü bir şekilde pişirin.
- Pişen tavuk göğsünü ister direk kullanın, ister didikleyerek saklayın ya da salatanıza koyun.
- Haşlanan suyunu süzerek buz kalıpları halinde dondurucuya kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun.
Şunlara da göz atın;
- Tavuk pişirme rehberi
- Donmuş tavuk nasıl çözülür?
- Bütün tavuk nasıl parçalanır?
- Değişik tavuk yemekleri
- Tavuğun bozulduğu nasıl anlaşılır?
- Tavuk eti yıkanır mı?