Klasik elmalı turta, Fransız usulü tarte tatin, yulaflı fit versiyon, cevizli rulo turta ve mini elmalı turtalar ile her damak zevkine uygun beş farklı tarif sizleri bekliyor. İşte 5 farklı elmalı turta tarifi listesi.
Malzemeler:
2,5 su bardağı un
150 gr tereyağı (soğuk, küp küp kesilmiş)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
4 adet elma (rendelenmiş)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
Hamur malzemelerini yoğurup 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Elmaları şeker ve tarçın ile pişirip soğutun. Hamurun yarısını açıp kalıba yerleştirin, iç harcı ekleyin. Kalan hamurla üzerini kapatıp 180°C’de 30-35 dakika pişirin.
Malzemeler:
1 su bardağı un
100 gr tereyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
5 elma (soyulmuş, dilimlenmiş)
1 çay bardağı toz şeker
50 gr tereyağı
Yapılışı:
Hamuru yoğurup dinlendirin. Şekeri tavada karamelize edip tereyağını ekleyin, elma dilimlerini dizin. Hamuru açıp elmaların üzerine yerleştirin, kenarları içe doğru bastırın. 180°C’de 35 dakika pişirin, ters çevirerek servis edin.
Malzemeler:
2 su bardağı un
125 gr tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
4 elma (rendelenmiş)
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz (dövülmüş)
Yapılışı:
Hamuru yoğurup 30 dakika dinlendirin. İç harcı hazırlayın ve soğutun. Hamuru ince açıp harcı yayın, rulo yapın. 180°C’de 30 dakika pişirin, dilimleyerek servis edin.
Malzemeler:
1 su bardağı yulaf unu
1 su bardağı tam buğday unu
100 gr hindistancevizi yağı
2 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
3 elma (rendelenmiş)
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı kuru üzüm
Yapılışı:
Hamuru yoğurup tart kalıbına yayın. Elmalı harcı hazırlayıp hamurun üzerine ekleyin. 170°C’de 25-30 dakika pişirin.
Malzemeler:
2 su bardağı un
125 gr tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 elma (rendelenmiş)
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Hamuru yoğurup küçük kalıplara yayın. İç harcı ekleyin, üzerini şerit hamurla süsleyin. 180°C’de 20-25 dakika pişirin.
Şunlara da göz atın: