Sonbahar Alerjisine Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?

Sonbahar alerjisi nedir, belirtileri nelerdir? Sonbahar alerjisi nasıl geçer? Göz kaşıntısı, burun akıntısı, hapşırık gibi etkenlere neden olan sonbahar alerjisine iyi gelen doğal çözümler:
Sonbahar Alerjisine Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?
07 Aralık 2021, 13:57

Mevsim geçiş dönemlerinde ortaya çıkan mevsim alerjileri, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında sık sık görülmektedir. Sonbahar aylarında rüzgarlı havanın etkisiyle bitkilerin polenleri havaya karışır. Bu polenler solunum yolu ile vücuda girerek alerjik reaksiyonlara neden olur. Özellikle Eylül ve Ekim aylarında 'Sonbahar alerjisi nedir?' sorusu karşımıza çıkmaktadır. Sonbahar alerjisi bireylerde burun tıkanıklığı/akıntısı, bitmek bilmeyen hapşırık, göz kızarıklığı ve göz kaşıntılarına yol açar. Peki, sonbahar alerjisinden nasıl korunulur? Sonbahar alerjisine ne iyi gelir? İşte, sonbahar alerjisinden korunmak için uygulayabileceğiniz yöntemler ve alerjiye iyi gelen doğal çözümler:


Sonbahar Alerjisinden Korunmak İçin Ne Yapmalıyız?

  1. Alerjenler, kıyafetlere yapışarak alerji süresini uzatabilir. Bu durumdan korunmak için eve geldiğinizde kıyafetlerinizi değiştirin ve mutlaka duş alın.
  2. Ayakkabılar kapı önünde veya kapalı dolapta bırakılmalıdır.
  3. Evinizdeki klima varsa, klima temizliğini düzenli yaptırın. Özellikle filtreleri değiştirin.
  4. Her öğünde en az bir adet sebze ve meyve tüketmeye özen gösterin.
  5. Portakal, üzüm, elma ve domates, alerji belirtilerini arttıran besinlerdir. Bu yüzden alerji dönemlerinde dikkatli tüketilmesi önerilir.
  6. Burun içini suyla sık sık temizleyin.
  7. Ev temizliğine dikkat edin. Alerji tuttuğunda tozlu ortamlardan kaçının.
  8. Günlük su ihtiyacınızı karşılayın. Suyun yanı sıra doğal meyve suları ve bitki çayları da tüketebilirsiniz.
  9. Toz ve polenlerin yoğun olduğu ortamlardayken maske kullanın.
  10. Evinizi sık sık havalandırın. Her saat başı odaların camını 5 dakika açarak hava girmesini sağlayın.
  11. Alerjik reaksiyonlarda artış yaşanıyorsa ve sık sık tekrar ediyorsa mutlaka bir doktora başvurun.


Sonbahar Alerjisine Ne İyi Gelir?

  1. Zencefil

Mevsim alerjilerinde en etkili besinlerden biri zencefildir. Zencefili toz veya tane halinde kullanabilir veya yemeklerinizin içerisine ilave edebilirsiniz.


  1. Nane Çayı

Nanenin nefes açıcı özellikleri, bahar alerjilerinde oldukça önemlidir. Özellikle burun tıkanıklığı, burun kaşıntısı gibi durumlarda, nane çayı içebilirsiniz. Bununla birlikte sıcak suyun içerisine birkaç damla nane yağı damlatarak buhar banyosu yapabilirsiniz.


  1. Tuzlu Su

Gargara yapımında en çok kullanılan yöntemlerden biri olan tuzlu su, mevsim alerjilerine karşı da etkilidir. Özellikle boğaz kaşıntısı ve hapşırık durumlarında tuzlu su ile gargara yapmak alerji belirtilerini azaltır. Gargara yapmak için 1 bardak temiz suyun içerisine 1 çay kaşığı tuz ekleyerek karıştırın.


  1. Çörek Otu

Çörek otunun içerisinde bol miktarda biyotin ve E vitamini bulunmaktadır. Bahar alerjisine iyi gelen çörek otunu yemeklerin içerisine katabilir veya çörek otu yağını kullanabilirsiniz.


  1. Elma Sirkesi

Bahar alerjisiyle ortaya çıkan boğaz rahatsızlıkları ve burun tıkanıklığına karşı elma sirkesi kullanabilirsiniz. 1 su bardağı ılık suyun içerisine, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi, 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip karıştırın. Bu karışımı içerek alerjik reaksiyonlardan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Ev yapımı elma sirkesi tarifine göz atmayı unutmayın.


  1. Yeşil Çay


Nane çayına benzer etkiler sunan yeşil çay, mevsim geçişlerinde günde 1 fincan tüketilebilir. Bahar aylarında ortaya çıkan yorgunluk ve halsizlik gibi problemlere karşı, yeşil çay enerjinizi yerine getirir.


Önemli Not: Bu malzemelerden birine karşı alerjiniz varsa, kesinlikle o malzemeyi kullanmayın. Malzemeleri kullanırken herhangi bir yan etki hissederseniz, uygulamayı bırakın. Rahatsızlığın devam etmesi halinde, mutlaka doktora başvurun. Eğer doktorunuzun alerji için vermiş olduğu bir ilaç veya sprey varsa, onu kullanın.


Şunlara da göz atın;

  1. Gribe iyi gelen doğal karışım tarifleri
  2. Ev yapımı dezenfektan tarifleri
  3. Yolculuğa çıkmadan önce yenmemesi gerekenler
  4. Fazla tuz tüketiminin zararları
  5. Açken asla yenmemesi gereken besinler
  6. Dil yarası nasıl geçer?
  7. Ev yapımı gargara tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo