Şişelenmiş limon suyu satın almanın başlıca avantajlarından biri, tazesinden daha uzun süre dayanmasıdır, ancak tek sebep bu değildir. Şişelenmiş limon suyu ayrıca yemeğinize tutarlı bir asitlik seviyesi getirir, genellikle bir torba limon satın almaktan daha ucuzdur ve yemeğinize fışkırtması çok daha hızlı ve kolaydır.
Ancak şişelenmiş limon suyunun uzun süreli etkilerinden yararlanmak için onu uygun şekilde saklamak çok önemlidir. Tıpkı gerçek limonlarda olduğu gibi tezgahta veya kilerde tutmak cazip gelebilir, ancak sonuçta buzdolabında daha uzun süre dayanır. Şişenizi açtıktan sonra kilerde bırakırsanız bir hafta içinde bozulurken, buzdolabında saklamak onu dokuz ay boyunca taze tutabilir.
Limon suyu şişenizi açmazsanız, dolabınızda 18 aya kadar dayanabilir. Taze sıkılmış meyve suyundan farklı olarak, market versiyonundaki koruyucular onu rafta dayanıklı tutar - o kadar ki, aslında, açılmamış bir şişenin son kullanma tarihi geçtikten sonra kullanılması güvenli olabilir. Mağazadan satın alınan şişeler ayrıca bakterilerden kurtulmak için tipik olarak 85 derecede pastörize edilir, böylece daha uzun süre taze kalabilirler.
Ama sonunda, o meyve suyu şişesini açmak isteyeceksiniz - sonuçta kullanmıyorsanız, ona sahip olmanın bir anlamı yok. Ayrıca, buzdolabında uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz, ancak kullandıktan hemen sonra geri koymak, hava geçirmez bir kapta tutmak ve her seferinde kapağını veya ağzını tekrar kapatmak önemlidir. Eklenen koruyuculara ve limonların kendi doğal koruyucularına rağmen, su içeriği sonuçta limonun bozulmasına neden olacaktır.
Ve limon suyunun bir yıla kadar dayanmasını istiyorsanız, dondurmayı deneyin. Suyunuzu bir buz küpü tepsisine dökün, dondurucuya atın ve gerektiğinde tek tek küpleri çıkarın - donmuş narenciye suyunun çorbalar ve diğer yiyecekler için mükemmel bir lezzet hilesi olduğu ortaya çıktı.
Şunlara da göz atın;