Şef Aydın Demir’den ister iftarda, ister sahurda tüketebileceğiniz 3 nefis şerbet tarifini sizlere sunuyoruz. Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan şerbetler, doğum, düğün gibi önemli törenlerin en lezzetli temsilcisidir. Saray mutfağında önemli bir yere sahip olan şerbet tarifleri, kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. İşte, Ramazan ayında sofraları ziyafete dönüştürmek isteyenler için, Şef Aydın Demir'den 3 pratik şerbet tarifi:
1 Litre İçin Malzemeler;
Yapılışı: Tüm malzemeyi bir taşım kaynatıp soğutun ve tülbentten süzdürüp servis ediniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Gül yapraklarını şekerle ovun ve 1 saat bekletin. Limon suyu hariç tüm malzemeyi ocağa koyun ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Soğuduktan sonar limon suyunu ekleyip karıştırıp soğuk olarak servis ediniz. Tarif ölçülerinden yaklaşık 7 bardak şerbet çıkmaktadır.
Malzemeler;
Yapılışı: Kakuleleri 1 saat limon suyunda bekletin. Limon kabuğu rendelerini şekerle ovuşturarak ezin ve 2 saat bekletin. Tüm malzemeyi soğuk suyla karıştırın ve 4 saat buzdolabında soğuyana kadar bekletin. Servis etmeden önce tülbentten süzün ve servis edin.
Şef Aydın Demir
Şunlara da göz atın;