Soğuk havaların ve kış aylarının gelmeye başlamasıyla birlikte, çorbalar da tekrardan gün yüzüne çıkmaya başladı. Kışın içimizi ısıtan, bizi hastalıklardan koruyan, bağışıklığımızı güçlendiren nefis çorba tariflerine, mümkün olduğunca sofralarımızda yer vermeye çalışıyoruz. Özellikle grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı tüketilen kış çorbalarını, sizler için yazımızda derledik. Kısa sürede hazırlayıp afiyetle içebileceğiniz bu çorbaları, defterinize kaydedebilir ve ihtiyaç duyduğunuzda tekrar göz atabilirsiniz. Şimdiden, şifa olsun diyelim..
Malzemeler;
Yapılışı: Patates ve havuç aynı boyutlarda doğranır. Tencereye yağ alınır ve içerisine patates, havuç, sarımsak, zencefil ve adaçayı alınarak kavrulur. Kapak kapatılarak kendi içlerinde yumuşamaları ve lezzetlerin birbirlerine geçmesi beklenir. Kapak açılır yumuşamaya başladıklarında kalan malzeme eklenerek pişmeye bırakılır. Piştiğinde içerisinden defne yaprağı çıkartılarak blenderdan geçirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Sebzeler aşağı yukarı aynı boyutlarda küp küp doğranır. Tencereye yağ alınır ve ısınınca içerisine soğan ve sarımsak eklenerek kavrulur. Ardından sebzeler ilave edilir. Hepsi bir arada yaklaşık 5 dakika kavrulur. Mercimekler eklenerek karıştırılır ve baharatlar ile birlikte su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Bal kabakları küp küp doğranır. Tencereye zeytinyağı alınır ve sarımsak ve zeytinyağı tencerede kavurulur. Bal kabakları eklenerek karıştırılır. Su ve baharatlar ilave edilerek pişmeye bırakılır. Balkabakları piştiği zaman altı kapatılarak blenderdan geçirilir. Krema yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Servis edilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Tencerede zeytinyağı ısıtılır, içerisine sarımsak eklenerek 2 dakika kavrulur. Sebzeler eşit boyutlarda doğranır, tencereye ilave edilerek yaklaşık 6-7 dakika kavrulur. Kavrulan sebzelere baharat ve su eklenerek pişmeye bırakılır. Sebzelerin tamamı yumuşadığında blenderdan geçirilir. Ayrı bir kapta, yoğurt, yumurta sarısı ve un karıştırılarak çorbanın içerisine eklenir. Kaynatmadan 5 dakika pişirilir. Servis edilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Göce ve su tencereye alınarak pişirilir. Ayrı bir kapta un, yumurta ve yoğurt çırpılır. Göceler piştiğinde haşlanma suyundan tek tek 1’er kaşık alarak yoğurtlu karışım ile yavaş yavaş karıştırılır. Bütün karışım ocağa alınarak 5 dakika pişirilir. Tereyağı bir tavada eritilir, içerisine baharatlar eklenerek çorba üzerine koyulur. Servis edilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Zeytinyağı tencereye alınır ve küp doğranan soğan kavrulur. Soğan renk almaya başlayınca brokoliler eklenerek karıştırılır. Su ve baharatlar ilave ederek pişmeye bırakılır. Bir tavada tereyağı eritilir. İçerisine un eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt ve ezilmiş sarımsak eklenerek karıştırılır. 10 dakika pişirilir. Çorba piştiğinde blenderdan geçirilir ve içerisine hazırlanan sütlü sos eklenir, karıştırılır. Tabaklara alınarak servis edilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Zeytinyağı tencereye alır. Halka halka doğranan pırasa kavrulur. Ezilmiş sarımsak ilave edilir. Patates ve havuç küp küp doğranır. Sebzeler pırasanın yanına eklenerek kavrulur. Su ve baharatlar eklenerek pişmeye bırakılır. Bir kapta çorbanın terbiyesi hazırlanır. Un, yumurta sarısı ve yoğurt çırpılır. Pişen çorba blenderdan geçirilerek içerisine yavaş yavaş terbiye eklenir. Servis edilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Zeytinyağını tencereye alınır ve içerisinde soğanlar kavrulur. Kavrulan soğana sarımsaklar eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Patates ve kabaklar küp küp doğranarak tencereye ilave edilir, karıştırılır. Tavuk suyu ve baharatlar eklenir, pişirilir. Pişen çorba blenderdan geçirilir, süt eklenir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Zeytinyağı tencereye alınır, sarımsaklar eklenerek kavrulur. Salça ilave edilir ve kokusu çıkana kadar karıştırılır. Domates rendelenir ve eklenir. Tarhana sıcak su içerisinde karıştırılarak açılır. Tencereye eklenir, sıcak su ilave edilerek karıştırılır. Tuz eklenir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Tencereye zeytinyağı alınır ve sarımsak ve soğan kavrulur. Sebzeler eşit büyüklüklerde doğranarak tencereye alınır. Mercimek eklenerek yaklaşık 5 dakika kavrulur. Su ve baharatlar eklenerek pişmeye bırakılır. Piştikten sonra blenderdan geçirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Şunlara da göz atın;