Pişirme kağıdı, fırında pişirilecek yemeklerde sık sık kullanılan bir malzemedir. Isıya dayanıklı olduğu için fırın tepsisine serilen pişirme kağıdı, yiyeceklerin tepsiye yapışmasını önler ve temizlik alanında kolaylık sağlar. Ancak pişirme kağıdının kullanımı, bununla sınırlı değildir. İşte, pişirme kağıdının 13 farklı kullanım alanı:
Krom muslukları parlatmak ve su lekelerini gidermek için, pişirme kağıdı ile ovalayabilirsiniz.
Kesme tahtasında hem et, hem de sebze kesecekseniz, pişirme kağıdını tahtanın üzerine koyun. Bu sayede çiğ etteki zararlı bakterilerin sebzelere geçmesini engelleyebilirsiniz.
Evcil hayvanlarınız havalar kötüyken agresifleşiyorsa, tüylerindeki statik elektriklenmeyi almak için pişirme kağıdıyla ovun.
Paspasın altına pişirme kağıdı yapıştırarak, hem yerdeki tozlardan kurtulabilir, hem de paspasın kirlenmesini önleyebilirsiniz.
Mutfak dolaplarının en üst kısımlarına pişirme kağıdı koyarak, yağ ve tozlardan kurtulabilirsiniz. Kağıdı 2-3 ayda bir değiştirmeniz yeterlidir.
Ütünün çelik tabanını temizlemek için, ütü masasına pişirme kağıdı serin ve üzerine bir miktar tuz dökün. Kağıdı ütüleyerek yüzeyi temizleyebilirsiniz.
Eğer bir fotoğrafınız ıslanırsa, üzerini hemen pişirme kağıdıyla kapatın ve suyunu alın. Bu şekilde su lekesi kalmasını önleyebilirsiniz.
Sıkışan fermuarları açmak için, öncesinde pişirme kağıdıyla ovalamanız yeterlidir.
Mikrodalgada yemek ısıtacağınız zaman, yemek tabağının üzerine pişirme kağıdı koyun. Böylece yemeğin etrafa sıçramasını önleyebilirsiniz.
Kürek gibi bahçede kullandığınız eşyaları, pişirme kağıdı ile temizleyerek paslanmalarını önleyebilirsiniz.
Mumları pişirme kağıdına sararsanız, yandıkça dağılmalarını önleyebilirsiniz.
Pişirme kağıdına koni şekli verin. İçine krema ve jöle gibi malzemeler ekleyerek kek ve kurabiyelerinize şekil verebilirsiniz.
Pişirme kağıdına kare şekli verip içine mumlar yerleştirerek dekoratif süsler oluşturabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;