Pırasa da ıspanak, kereviz, lahana, turp gibi kış sebzeleri arasında yer almaktadır. Mevsiminde sebze meyve tüketmek sağlığımız açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle bizde sizlerle kışa uygun pırasanın yanına yakışacak 9 tarif ile bir menü oluşturduk. Pırasa; C vitamini ve B grubu vitaminlerini içerisinde barındırmaktadır. Aynı zamanda B grubu vitaminlerinden biri olan Folik Asit içermektedir. Folik Asit kadınlar için hamilelik dönemlerinde alınması gereken vitaminler arasındadır. Takviye ilaçlar yerine doğal folik asit kaynağı olan pırasa kalp rahatsızlıklarına, sindirim sistemine ve damar yapısının korunması gibi birçok faydaya sahiptir. Aynı zamanda oldukça lezzetli olan pırasayı sofralarınızda dilediğiniz gibi kullanmanız mümkün. Biz de size yardımcı olmak adına pırasanın yanına yapabileceğiniz kısa aynı zamanda uyumlu bir menü oluşturduk. İşte, pırasanın yanında sunabileceğiniz 11 farklı tarif:
Yoğurt ve nanenin uyumu yadsınamaz bir şekilde kabul edilmiştir. Avokado ilk başta kulağa garip gelse de çorbada oldukça uyum sağlamaktadır. aynı zamanda içerdiği doğal yağlar bakımından zengin olması besin değerini yükseltmektedir.
Ana yemek öncesi hafif bir başlangıç yapmak isteyenler için önerimiz, tarhana çorbası. Porsiyonu yaklaşık 120 kalori olan ve 30 dakikada sofralardaki yerini alan tarhana çorbasını, pırasa yemeğinden önce sunabilirsiniz.
Hem atıştırmalık hem de enfes bir ana yemek. Üstelik pırasanın da eşlikçisi. Dilediğiniz şekilde yuvarladığınız köfteleri çırpılmış yoğurt ile zenginleştirebilir üzerine de domates sos ekleyebilirsiniz. Pırasadan gelen vitaminler, yoğurttan gelen zengin probiyotik ve köfteden gelen protein ile hem bedeniniz hem de mideniz mutlu olacaktır.
Pırasanın yanına en çok yakışan yemeklerden biri de bulgur pilavıdır. Bolu yöresiyle özdeşleşen ıza bulguru, kalp ve şeker hastalığına karşı etkilidir. Yöre halkı tarafından en çok tüketilen yemeklerden biridir.
Fırında yapacağınız hem pratik, hem de oldukça lezzetli bu tarif sizi mutlu edecek tariflerden. Yanında yoğurt, dip sos ve barbekü sos ile servis edebilirsiniz.
Kuskus başta çorba olmak üzere salatalarda, pilavlarda ve bir çok tarifte kullanılmaktadır. Kuskusun tarihide oldukça eskiye dayanmaktadır. Biz sizlere çeri domatesli kuskus pilavı tarifi verdik .İçerisine dilim zeytin ekleyerek pilavınızı daha da lezzetlendirmeniz mümkün olacaktır. Ayrıca dilediğiniz pırasa yemeğinin yanına da yakışacak cinsten pilavlar arasında yer almaktadır.
Yöresel lezzetlerimizden olan erişte sürekli pilav yapmaktan sıkılanlar için çıkış noktası olacaktır. Eriştenin 4 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu biliyor muydunuz? Bu kadar eski tarihe sahip erişte halen sofralarımızda sevilerek yer almaktadır. Sizde eriştenizi beyaz peynir ve ceviz ile süsleyerek daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
Farklı salata arayanlar için haşhaşlı roka salatası. Hem pırasanın eşlikçisi, hem de sağlık dostu. Haşhaş tohumları bağışıklık sisteminin de dostudur. Roka ile birleştirerek bu eşsiz uyumu yakalayabilir bir parça parmesan peyniri traşlayarak bu eşsiz lezzeti taçlandırabilirsiniz.
Nohut kurubaklagil grubunda yer almaktadır. Hem bitkisel protein, hem de karbong-hidrat içermektedir. Siz de nohut salatanızı beyaz peynir eşliğinde sunabilirsiniz. Ayrıca nohudu haşladıktan sonra kalan suyu vegan keklerde kullanabilirsiniz. Yapılan çalışmalarda nohut suyu kekte yumurtanın gösterdiği özellikleri göstermektedir. Bu da vegan tüketiciler için alternatif oluşturmaktadır.
Bir çok mineral ve vitamin bakımından zengin olan semizotunu cacık yaparak değerlendirebilirsiniz. Üzerine zeytinyağı ilave etmenizi tavsiye ederiz.
Tatlı yapmak kimi zaman hepimize zor gelse de, her zaman aradığımız lezzetler arasındadır. Biz de sizi hem yormayacak, bir o kadar da lezzetli bu tarifi önerdik.
Şunlara da göz atın;