Malzemeler
1 kg bal kabağı
1 su bardağı pekmez (üzüm veya dut pekmezi)
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için: Ceviz içi, tahin

Hazırlanışı
- Kabakları soyup çekirdeklerini temizleyin ve iri dilimler halinde doğrayın.
- Kabakları geniş bir tencereye alın. Üzerine pekmez, su, tuz ve tarçını ekleyin.
- Kabakları kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 30-40 dakika kadar yumuşayana kadar pişirin. Kabak kendi suyunu bırakıp çekecektir.
- Ocaktan aldıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Servis tabağına alın, üzerine bolca ceviz serpin ve biraz tahin gezdirerek servis yapın.
Şunlara da göz atın:
- Kabak Tatlısı Yapmak İçin 6 Püf Noktası
- Helva Yapmanın Püf Noktaları
- Pankek Yapmanın Püf Noktaları
- Brownie Yapmanın Püf Noktaları
- Pandispanya Yapmanın Püf Noktaları