Patlıcan, dünya mutfaklarında yaygın olarak kullanılan sebzelerden biridir. Türk mutfağında da önemli bir yere sahip olan patlıcan, kızartma, fırınlama ve közleme usulüyle pişirilebilir. Salatalarda en yaygın kullanımı ise, közlendikten sonra ince ince doğranmasıdır. Patlıcanın her halini sevenler için, bu kez yemeklerin yanında sunabileceğiniz patlıcanlı salataları sizlerle paylaşıyoruz. İşte, mutlaka denemeniz gereken patlıcanlı 10 salata tarifi:
Patlıcan, kırmızı biber ve maydanoz ile hazırlanan bu salata, yemeklerin yanına çok yakışır. Porsiyonu yaklaşık 35 kalori değerindedir.
Patlıcan, tahin ve sarımsak ile hazırlanan bu salata, ezme şeklinde sunulur. Üzerine limon suyu ve maydanoz eklenerek servis edilir.
Közlenmiş kırmızı biber, patlıcan ve sarımsak ile hazırlanan bu salata, acı severlerin vazgeçilmezidir. Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışır.
Pazı sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Bostan patlıcanı, pazı ve krem peynir ile hazırlanan bu salata, hafif yemeklerin yanında sunulabilir.
Biber, patlıcan, domates ve tulum peyniri ile hazırlanan bu salata, limon suyu ve zeytinyağı ile zenginleştirilir. Tulum peynirini küçük parçalar halinde ekleyebilirsiniz.
Yalnızca 6 malzemeden oluşan bu salata, kaparinin nefis tadıyla sofralarınıza çok yakışır. Videolu ve resimli anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Patlıcan salatası denildiğinde ilk akla gelen tariflerden biridir. Közlenmiş patlıcanların küçük küçük doğranmasıyla hazırlanır. Üzeri fesleğen ile zenginleştirilir.
Yemeklerin yanında sunabileceğiniz farklı salatalar hazırlamak istiyorsanız, sizi böyle alalım. Sotelenmiş armut ve ızgara patlıcan ile hazırlanan bu salatayı, mutlaka deneyin.
Tost ekmeği, dolmalık biber, peynir ve krema ile hazırlanan patlıcan salatası, Akdeniz yeşillikleri ile zenginleştirilir. Doyurucu salata tariflerinden biridir.
Patlıcan, domates, biber ve soğan ile hazırlanan mangal salatası, reyhan ve maydanoz ile zenginleştirilir. Mangalın yanında sunabileceğiniz enfes salatalardan biridir.
Şunlara da göz atın;