Patlıcan ve kıyma, Türk mutfağında en çok kullanılan malzemeler arasında yerini alır. Yemeklerde sık sık kullanılan bu ikilinin uyumunu bilmeyen yoktur. Tam da bu yüzden, patlıcan ve kıyma ile kolayca yapabileceğiniz yemekleri yazımızda derledik. Dilerseniz, ayrı ayrı hazırlanmış olan kıymalı yemekler ve patlıcanlı yemekler sayfalarımıza da göz atabilirsiniz. İşte, patlıcan ve kıymanın lezzetine doyamayacağınız 7 farklı tarif:
Kemer patlıcanının kızartılmasıyla hazırlanan karnıyarık, kıymalı harç ile doldurulduktan sonra tekrar pişirilir. Genellikle pirinç pilavı ile birlikte servis edilir. 100 gramı, yaklaşık 55 kalori değerindedir.
Görünümü karnıyarığa benzeyen bu yemek, süzme yoğurt ve dana kıyma ile zenginleştirilir. Nar ekşisi, maydanoz, kapya biber ve baharatlarla birlikte servis edilir.
Dolmalık patlıcanlarla hazırlanan bu yemek, kıyma, pirinç ve domatesli harç ile doldurulur. Üzerine mozzarella dilimleri yerleştirilir. Fırında pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir.
Klasik patlıcan yemeğini kıyma ve soğan ile zenginleştirmeye ne dersiniz? Akşam yemeklerine renk katacak bu tarifi, salata eşliğinde sunabilirsiniz.
Diyarbakır mutfağıyla özdeşleşen patlıcan dizme, aslında kebap olarak da bilinir. Köfte ve patlıcan dilimleri sıralı bir şekilde dizilir. Fırında pişirildikten sonra servis edilir.
Patlıcan denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri de musakkadır. Kıyma, biber ve domates ile zenginleştirilir. Bir porsiyonu, yaklaşık 130 kalori olan musakkayı, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Porsiyonu ortalama 75 kalori olan patlıcan oturtmanın hazırlanışı 20, pişirmesi ise 25 dakikadır. Kemer patlıcanı ile hazırlanır. Sıcak bir şekilde servis edilir.
Şunlara da göz atın;