Patates salatası, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Gün sohbetlerinin, çay saatlerinin en lezzetli eşlikçisi olan patates salatasında, haşlanmış patates kullanılır. Bu kez klasik tariflerden sıkılanlar için, yedikçe yedirten patates salatası çeşitlerini sizlerin beğenisine sunuyoruz. İşte, mutlaka denemeniz gereken 10 nefis patates salatası tarifi:
Listemize ilk olarak en bilindik tarifle başlıyoruz. Patates, soğan ve maydanoz ile hazırlanan salatanın bir porsiyonu, yaklaşık 130 kaloridir. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Patates, parmesan peyniri, mayonez ve pesto sosuyla hazırlanan bu salata, çam fıstığı ile birlikte sunulur. Doyurucu ve çok lezzetli salatalardan biridir.
Çilek, semizotu ve roka ile hazırlanan bu salata, özellikle mevsim ürünleriyle hazırlanan tariflerden biridir. İsteğe göre farklı meyveler de ilave edebilirsiniz.
Yoğurt, kornişon turşu ve bezelye ile hazırlanan bu salata, naneli sos eşliğinde servis edilir. Lezzetini artırmak için 5 dakika oda sıcaklığında dinlendirmeniz önerilir.
Kartoffelsalat ismiyle de bilinen bu salata, patates, tavuk suyu, hardal ve soğan ile birlikte hazırlanır. Tavuk suyu yerine et veya sebze suyu da tercih edilebilir.
Klasik tariflerden farklı olarak bu salata da baby patates kullanılır ve patatesler dilimlenmez. İnce kıyılmış arapsaçı ve kırmızı soğanla birlikte zenginleştirilir.
Zerdeçal ve zencefilli sos ile lezzetlendirilen patates salatası, yaklaşık 70 kalori değerindedir. Özellikle tavuk yemeklerinin yanına çok yakışıyor, bizden söylemesi.
Brüksel lahanası sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bu tarifte, haşlanmış yumurta, zeytinyağlı sos ve reyhan kullanılır.
Yalnızca 7 malzemeden oluşan narlı patates salatası, ekşimsi tadıyla tüm yemeklere eşlik edecek niteliktedir. Ortalama 30-40 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Semizotu, zeytin ve yumurta ile hazırlanan bu salata, hardallı sos eşliğinde sunulur. Sosu, patatesler piştikten sonra, bekletmeden dökülmelidir.
Şunlara da göz atın;