Patates püresi, Türk mutfağının en kolay tariflerinden biridir. Patateslerin kaynar suda haşlanması ve ezilmesiyle hazırlanır. Ortalama 20 dakika içinde hazırlanan bu lezzet, genellikle et yemeklerinin yanında yardımcı olarak sunulur. Hafif olduğu için diyet listelerine eklenmesi de uygundur.
Patates ve patlıcanın uyumunu bilmeyen yoktur elbet. Patates püresini nefis bir ana yemekle sunmak istiyorsanız, kolayca hazırlanan patlıcan kebabı tarifini deneyebilirsiniz.
Patates püresi denildiğinde ilk akla gelen tariflerden biri de klasik köftedir. 20-25 dakikada hazırlanan köftenin porsiyonu, yaklaşık 200 kaloridir.
Patates püresi, sote yemeklerinin yanına çok yakışır. Yalnızca 7 malzemeden oluşan mantar sote hem lezzetli, hem de doyurucu bir menü hazırlamak isteyenler için idealdir.
Mantar yerine et yemeklerine yer vermek isteyenler için önerimiz güveçte et sotedir. İsteğe göre dana veya kuzu eti kullanılabilir.
Yapımında 3 farklı peynir kullanılan mac and cheese, bir makarna çeşididir. Özellikle hafif bir menü oluşturmak isteyenler, mac and cheese'i patates püresi ile birlikte servis edebilir.
Kalabalık sofraların favori tariflerinden biri olan karnıyarık, patlıcanların ikiye bölünüp kıymalı harç ile doldurulmasıyla hazırlanır. Üzeri domates ve biber ile zenginleştirilebilir.
Dana ve koyun kıymasıyla hazırlanan dalyan köfte, en farklı köfte çeşitlerinden biridir. Domates sos ve patates püresi ile birlikte sunulur. Dilimlenerek servis edilir.
Kıyma ve ince bulgur ile hazırlanan misket köfte, çocukların favori tariflerinden biridir. Hazırladığınız köfteleri, patates püresinin üzerine yerleştirerek sunabilirsiniz.
Tavuk göğsü ile hazırlanan şinitzel, en sevilen fast foodlardan biridir. Özellikle Almanya ve Avusturya mutfağında sık sık tüketilir.
Şık sunumuyla hem gözünüzü, hem de midenizi doyuracak bir önerimiz var. İngiliz mutfağından dünyaya yayılan dana rostoyu, patates püresi ile birlikte sunabilirsiniz.
Patates püresini yemeğin yanında sunmak yerine, içinde kullanmak istiyorsanız, tepsi köftesi tarifinin detaylarına göz atabilirsiniz.
Kereviz sapı, dana incik ve worcestershire sosuyla hazırlanan bu yemek, zengin menü hazırlamak isteyenler için idealdir. Dana inciğin tadını hafifletmek için yanına patates püresi eklenebilir.
Yozgat mutfağıyla özdeşleşen tas kebabı, et ve salça ile hazırlanan bir yemektir. Ancak bu kez tas kebabını anason, patates püresi ve eski kaşar ile zenginleştirerek daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
Patates püresini yemeklerin yanında değil, doğrudan tarifin içinde kullanmak isteyenleri böyle alalım. Misket köftelerin patates püresi üzerine yerleştirilmesi ve fırınlanması ile hazırlanan bu yemek, en lezzetli ana yemeklerden biridir.
Şunlara da göz atın;