Patates kızartması İngilizce adı ile ‘french fries’ Fransız kızartması olarak geçse de tarihine bakıldığında Belçika’dan yayıldığı söylenebilir. Belçika’da Meuse nehri kıyısında balıkçılar balık tutar, kızartarak yerlermiş. Ancak daha fakir köy halkı balık bulamadığı zamanlarda patatesi kızartarak yemeğe başlamışlar buradan patates kızartması çıkmış. Birinci Dünya savaşı sırasında Belçika’da bulunan Amerikan askerleri bu patatesleri tatmış. Belçika’da konuşulan baskın dil Fransızca olduğu için ‘french fries’ adı ile bütün dünyaya yayılmıştır. Severek yediğimiz patates kızartması kahvaltılarda, ana yemek yanlarında ve atıştırmalık olarak istediğimiz her öğün yemeğimize eşlik ediyor. Çıtır çıtır dışı yumuşak içi ile bu lezzetli patates kızartmalarını tekrar ısıtarak nasıl tüketebiliriz? Kızarmış patates bekledikçe çıtır dokusunu kaybeder, patatesleri eski haline getirebilmek için yapmak gereken iki farklı yöntem var. Bunları deneyerek ertesi güne kalan patates kızartmalarınızı ilk çıtırlığında yiyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;