Pankek, krep ve waffle farklı kökenlerden gelen farklı lezzetler olsa da temelinde aynı malzemeler ile hazırlanırlar. Malzemeler içerisinde küçük değişiklikler olabilir ancak en temelde üçü de un, süt, yumurtadan oluşur. Bu sebeple saklama ve muhafaza etme koşulları da aynıdır. Taze, yeni yapılmış waffle, pankek ya da krebe kim hayır diyebilir ki. Bu sebeple onları doğru şekilde saklamak gerekir. İşte, pankek, krep ve waffle nasıl saklanır:
Buzdolabında Nasıl Saklanır?
- Pankek, krep ya da waffle'ları pişirdikten sonra 2 saat içinde soğutun.
- Soğuyan pankek, krep ya da waffle’ları hava geçirmez bir torba ya da kaba koyun. Saklama kabı ya da uygun bir torbanız yoksa streç film ya da alüminyum folyoya sarabilirsiniz.
- Buzdolabına kaldırdıktan sonra 2-3 gün içerisinde tüketmeniz gerekir. İçerisinde süt ürünleri bulunduğundan dolayı bozulma süreci hızlı olacaktır.
- Buzdolabından yemek için çıkarttığınızda mikrodalga fırınınız varsa 45 saniye kadar ısıtmanız yeterli olacaktır. Ancak yoksa tost makinasında, fırında ya da tavada ısıtabilirsiniz.
Dondurucuda Nasıl Saklanır?
- Pankek, krep ya da waffle'ları pişirdikten sonra 30 dakika soğumaya bırakın.
- Dondurucuya koymadan önce soğuk olduklarından iyice emin olun. Sıcak kalırlarsa nemden dolayı daha hızlı bozulabilirler.
- Fırın tepsisi üzerine tek tek dizin. Dondurucuya yerleştirerek önden 1-2 saat dondurun.
- Yarı donmuş pankek, krep ya da waffle'ları poşetlerde porsiyonlara ayırarak dondurucuya geri kaldırın.
- 3 aya kadar dondurucu da saklanabilirler.
- Tekrar tüketmek istediğinizde fırında, tost makinasında ya da mikrodalga fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
Kolay krep tarifini deneyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;
- Mayalı hamur nasıl saklanır?
- Ekmek nasıl saklanır?
- Avokado nasıl saklanır?
- Mantar nasıl saklanır?