Öğütülmüş Kahveyi Neden Yeniden Öğütmeyi Asla Denememelisiniz?

Kahve birçok kişinin vazgeçilmez içeceklerinden biridir. Kimisi hazır öğütülmüş çekirdek kullanırken kimisi ise çekirdek kahve satın alarak kendisi öğütür. Peki neden öğütülmüş kahveyi yeniden öğütmemelisiniz:
Öğütülmüş Kahveyi Neden Yeniden Öğütmeyi Asla Denememelisiniz?
08 Mayıs 2023, 13:19

Sabahın erken saatlerinde, bir fincan kahveden önceki her şey bulanık görünebilir. Kahve çekirdeklerinin öğütücüye atıldığını ve alelacele çok kaba bir ayar seçildiğini varsayalım. Ya da daha da kötüsü, yanlış boyutlarda çekilmiş bir kahveye sahipseniz ne yapmanız gerekiyor?

Bir grup öğütülmüş kahve çekirdeği çok kalın öğütülmüşse eğer istenen uygulama için yeniden öğütmek mantıklı görünebilir. Bununla birlikte, kahve öğütücüler aslında böyle bir işlem için tasarlanmamıştır – kahve tozları, öğütücünün her yarığına sızacak kalın, yapışkan bir macuna dönüşecektir. Ek olarak, doku tamamen bozulacağından sonuç herhangi bir demleme için uygun olmayacaktır.

Hayal kırıklığı yaratan sonuca ek olarak, kahvenin yeniden öğütülmesi de tadı kötüleştirecektir. Oksijene maruz kalma bir demlemenin lezzetini azaltır ve yeniden öğütme, tek seferde aşırı oksidasyon bolluğudur. Bunun yerine, belirlenen demleme yöntemi için toprakları kullanmaya devam edin veya onları gübre olarak yeniden kullanın. Her zaman taze öğütmek için daha fazla neden keşfedelim.

Kahve Öğütücü

Taze Çekilmiş Kahve, Bir Demleme Yönteminin En İyisini Ortaya Çıkarır

Her şeyden önce, öğütme boyutunun demleme uygulamasıyla nasıl iç içe geçtiğini anlamak gerekir. Espresso, ekstraksiyon yönteminin doğası gereği çok daha ince bir kahve boyutu gerektirir. Su içlerinden yüksek basınçta hızlı bir şekilde gönderildiğinden, zeminler mümkün olduğunca fazla yüzey alanına ihtiyaç duyar. Tersine, kahvenin sızdığı soğuk demleme gibi bir yöntem için öğütme boyutu önemli ölçüde daha büyüktür. Öğütme boyutu da tadı etkiler — ne kadar iri olursa sonuç o kadar asidiktir.

Mükemmel bir dünyada, bir sabah fincanı hazırlamanın en iyi yolu, kahve çekirdeklerini hazırlamadan hemen önce öğütmektir. Öğütülmüş çekirdekleri alıp birkaç gün içinde içmek de mümkündür, çünkü böyle bir hareket kahvenin hızla gerçekleşen tat kaybını en aza indirir.

Bir poşet kahve açıldıktan sonra, bütün çekirdekler bile yaklaşık bir ay içinde bayatlar. Joe'yu öğütün ve tazelik daha da azalır- yalnızca bir haftaya kadar. Son kullanma tarihi geçmiş kahve bir hastalığa neden olmazken lezzetten yoksun olacaktır. Bununla birlikte, kafein seviyeleri etkilenmeyecektir. Sonuç olarak, tüm çekirdeklerinizi kapalı tutmaya çalışın ve herhangi bir israfı önlemek için öğütme boyutunu iki kez kontrol edin.

Şunlara da göz atın;

  1. Hangi kahve hangi bardakta içilir?
  2. Stevia kahve tadını daha acı yapar mı?
  3. Kahve öğütücü nasıl temizlenir?
  4. Kahvenizi süper sağlıklı hale getirmenin yolları
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo