Elbette, marul ve brokoliyi kullanmadan önce durulama eğilimindeyiz, ancak lahananın gerçekten temizlenmesi gerekiyor mu? Ne de olsa, hiç kimse bir soğanı durulamaz çünkü katmanlar o kadar yakındır ki aralarında neredeyse hiç kir kalmaz. Bu mantığı izleyerek, bir lahana başının sıkıca sıkıştırılmış katmanları aynı ışıkta görülebilir - ve çoğu, temiz ve hazır bir lahana için tüm çürümüş dış yaprakların çıkarılmasıyla yetinir.
Hazırladığınız yemeğe bağlı olarak, lahanayı sandığınızdan daha az zahmetli hale getirecek birçok durulama yöntemi vardır. Çıplak gözle, dış yapraklar lahananın iç katmanları için koruyucu bir deri bariyeri gibi görünür, ancak bu her zaman böyle değildir.
Evet, küçük bir lahana başının bile küçük çatlaklarında kıvranan böcekler olabilir. Lahana ve diğer sebzelerin baştan sona doğal bakteri ve mayalara sahiptir. Bu nedenle lahana turşusu gibi fermente bir ürün hazırlayacaksınız durulamanıza gerek yoktur anlayışında olanlar da vardır ancak yine de daha hijyenik olması için durulanması daha uygundur.
Lahananızı yemesi tamamen güvenli olacak şekilde hazırlamak istiyorsanız, temizlemeyi hızlı ve kolay hale getiren birkaç yöntem vardır ve tüm işlemler lahananın dış yapraklarını çıkarmakla başlar; . Lahana dilimleri istiyorsanız, kafayı istediğiniz boyutta kesecek ve soğuk suya batıracaksınız. Bakteri ve böceklerden kurtulduğunuzdan emin olmak için, su banyonuza her bir bardak su için yaklaşık yarım bardak sirke ekleyin. Parçalanmış lahanaya ihtiyacınız varsa, önceden kesilmiş lahananızı soğuk bir su banyosuna daldırın.
Her iki yöntem de zorlu bir soyma gerektirmez ve lahananızı yemeğiniz için kesmek için fazla emek gerektirmez. Bu nedenle, lahana salatanızda bir böcek görmek istemiyorsanız, lahananızın içini iyice duruladığınızdan emin olun.
Şunlara da göz atın;