Neden Kızartma Tavasına Maydanoz Koymalısınız?

Kızartma yaparken tüm kokunun eve yayılmasından şikayetçi olanları böyle alalım. Neden kızartma yaparken tavaya maydanoz koymalısınız? İşte, cevabı..
Neden Kızartma Tavasına Maydanoz Koymalısınız?
06 Ocak 2023, 14:36

Patates, patlıcan, balık, et gibi birçok farklı yemek, kızartılınca eşsiz bir yemeğe dönüşüyor, bu bir gerçek. Tavada yağda pişen ve çıtır çıtır lezzetiyle sofraları ziyafete dönüştüren kızartma tariflerini çok seviyoruz. Ancak kızartma yaptıktan sonra hem eve, hem de üstümüze sinen o kızartma kokusundan kurtulmak, genellikle pek kolay olmuyor. Aspiratörü çalıştırsanız bile perdelere sinen kokudan bir türlü kurtulamıyorsanız, sizi böyle alalım.

tavada kırmızı et

Neden Kızartma Tavasına Maydanoz Koymalıyız?

Patatesleri ince ince dilimlediniz, balıkları una buladınız ve ocağın başına geçtiniz. Ancak kızartma yapmaktan çekiniyorsunuz. İşte, bu aşamada devreye maydanoz giriyor. Sağlık açısından çok faydalı olan maydanoz, evinize yayılan kızartma kokusundan tamamen kurtulmanızı sağlıyor diyebiliriz. Bu yöntemin bütün kızartmalarda geçerli olduğunu da söyleyebiliriz. 

tavada soğan

  1. Yöntemi uygulamak için bir tutam maydanozu, kızartma yağının içine bırakmak. Üstelik saplarını kopartmanıza da gerek yok. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken tek şey, maydanozların büyük dallara sahip olması ve kızartma yağında çok kısa bir süre durduktan sonra çıkartılıp atılması. Maydanoz, tavada kısa bir süre kaldığı için yemeğinize maydanoz tadı geçmez. Bunun yerine kızartma kokusunu bastırır ve tüm eve yayılmasını önler. 
  2. Eğer evde maydanoz yoksa, aynı etkiyi gösteren yeşil elma dilimlerini de deneyebilirsiniz. 
  3. Ek olarak balık gibi ağır kokulu yemeklerde, defne yaprağına da bir şans verebilirsiniz. 
  4. Kızartma kokusundan kurtulmak bunlarla da sınırlı değil. Dilerseniz, kızartma kokusundan kurtulmanın pratik yolları yazımıza da göz atabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Patatesin haşlama suyu neden atılmaz?
  2. Airfryer alırken nelere dikkat edilmeli?
  3. Çorbanın ekşiliği nasıl azaltılır?
  4. Patates kızartması piştikten sonra nasıl çıtır tutulur?
  5. Yumurta pişirirken yapılan hatalar nelerdir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo