Taze otlar yemeklerinize tazelik ve lezzet katar. Dereotu, adaçayı, maydanoz veya kekik bir yemeğin lezzetini gerçekten artırabilir. Bu taze otlar, hem tat tomurcukları için bir zenginleştirme hem de koku alma duyusunu memnun etmek için aromatik bir unsurdur. Ne de olsa, ev yapımı bir Caprese salatası, mozzarella ve domatesi iltifat etmek için fesleğen olmadan aynı olmazdı ve kişniş olmadan bir kişniş pesto biberli ve keskin tada sahip olmazdı. Ancak taze bir bitkinin ömrü oldukça kısadır, bu nedenle bu yeşillikleri nasıl hazırlayacağınızı bilmek önemlidir.
Başlangıç olarak taze otlar satın aldığınızda, yapmak istediğiniz ilk şeyin, içlerinde ikamet etmeye karar vermiş hiçbir böcek olmadığından emin olmak için onlara hızlıca bir göz atmak olmalıdır. Ek olarak, gruptan herhangi bir kötüyü atmalısınız. Muhtemelen bir çürük ot bütün demeti bozabilir. Bunun nedeni, "çürüyen" yaprakların, taze bitkilerinizin kullanılabileceği süreyi daha da kısaltabilmesidir. Ek olarak, taze bitkilerinizi durulamalısınız.
Yıkanmamış taze otlar oldukça kirlidir ve kullanım için saklamadan önce iyi bir yıkanmaya ihtiyaç duyarlar. Çoğu bitki suya duyarlı olduğundan - düzleşirler veya nispeten hızlı bir şekilde sümüksü olurlar - yemediğinizden emin olmak için gereken tam yıkamayı asla yapılmamalıdır. Taze otlarınızı kullanmadan hemen önce yıkamak daha doğru olacaktır.
Biberiye, kişniş, maydanoz, dereotu gibi bitkileri yıkadıktan sonra iyice kurularsanız daha uzun süre dayanabilir. Ancak ada çayı, kekik gibi otlar daha hassas oldukları için tüketilmeden yıkanmaları en doğrusu olacaktır.
Şunlara da göz atın;