Nar, tohumlarla dolu güzel bir meyvedir. Kış aylarının vazgeçilmezi olan nar, çok tohumlu ve çekirdeklidir. Çekirdekler, bir narın ağırlığının yaklaşık %3'ünü oluşturur. Her tohum, tatlı ve sulu bir örtü kaplıdır. Nar çekirdekleri, sert ve lif olsa da, genellikle tüketilmesi gerekir. İşte, sağlık sitesi Healthline'a göre nar çekirdeklerinin faydaları;
Nar çekirdeği, bazı kişilerde ve aşırı tüketim halinde, bağırsak tıkanmasına neden olabilir. Özellikle kabızlığı olan kişilerde, bu risk daha fazladır.
Nar çekirdeğinin aşırı tüketimi, sağlık açısından sorunlara yol açabilir. Bu yüzden ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Önemli Not: Kronik rahatsızlığı olanlar, hamileler, emziren anneler ve küçük çocuklar, nar çekirdeği tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır.
Nar çekirdeği, sade bir şekilde nar taneleri ile birlikte tüketilmelidir. Sert bir yapıda olduğu için, çekirdeklerin çok fazla çiğnenmesi önerilmez. Nar taneleri, salata, tatlı, pasta gibi birbirinden farklı tariflerde kullanılabilir.
Şunlara da göz atın;