Nefis mi nefis kabak mücver tarifine kim hayır diyebilir ki? Rendelenmiş kabak, dereotu, beyaz peynir ve taze soğan ile hazırlanan mücver, hem kızartma, hem de fırınlama usulüyle pişirilir. Genellikle ana yemeklerin yanında sunulan kabak mücver, ortalama 30 dakikada sofralardaki yerini alır. Porsiyonu yaklaşık 80 kalori değerinde olan kabak mücver, diyet listelerine de eklenebilir. Aynı zamanda beş çaylarında ve misafir ağırlarken aperatif olarak sunulabilir. Peki, mücverin yanına ne gider? İşte, mücverin yanında sunabileceğiniz 12 nefis tarif:
Videolu anlatımıyla kabak mücver tarifini defterinize kaydetmeyi unutmayın.
Mücvere geçmeden önce midenizi rahatlatmak ve sıcak bir başlangıç yapmak istiyorsanız, yayla çorbası tam size göre. Un, pirinç ve yoğurt ile hazırlanan yayla çorbası, 95 kalori olduğu için diyet listelerine de eklenebilir.
Mücverin yanında daha doyurucu bir şeyler sunmak istiyorsanız, sizlere önerimiz makarna salatası. Özellikle çay saatlerinde ve öğle yemeklerinde makarna salatasıyla nefis bir menü oluşturabilirsiniz.
Mücver, kızartma usulüyle pişirildiği için yanında hafif yemeklere yer vermek daha doğru olacaktır. Domates, biber ve turşu ile zenginleştirilen nohut salatası hem doyurucu, hem de lezzetiyle mücverin tamamlayıcısı niteliğindedir.
Mücveri öğle yemeklerinde, çay saatlerinde ve gün sohbetlerinde sunacaksanız, yanına nefis bir sodalı börek hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz, böreğin iç harcını patates veya kıyma ile zenginleştirebilirsiniz.
Gün sohbetlerinde sık sık karşımıza çıkan tereyağlı peynirli poğaçayı, bu kez mücverin tamamlayıcısı olarak sizlere sunuyoruz. Lezzetini arttırmak için dereotu eklemeyi unutmayın.
Mücverin yanında sunabileceğiniz ana yemek önerisi arıyorsanız, ızgara köfte ideal bir seçimdir. Dana ve koyun kıymasıyla hazırlanan ızgara köfte, 20 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Mücverin yanına çok yakışan havuç tarator, yoğurt, rendelenmiş havuç ve sarımsak karışımından oluşur. Meze olarak sunulan tarator, özellikle kalabalık sofralarda mutlaka kendine yer bulur.
Kıyma, irmik ve peynirli sos ile hazırlanan yoğurtlu irmik köftesi, ızgarada veya tavada pişirilebilir. Hazırladığınız irmik köftesini, yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.
Eğer ana yemek olarak köfte ve mücver ikilisini seçtiyseniz, tahinli piyaza sofralarınızda büyük bir yer açın. Antalya ve Antakya mutfağında sık sık tüketilen tahinli piyaz, mücverin lezzetini arttıracaktır.
Hem ekonomik, hem de doyurucu bir menü hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Baharatlarla harmanlanan tavuk bagetleri, mücverle birlikte sunarak dillere destan bir sofra hazırlayabilirsiniz.
Mücver denildiğinde ilk akla gelen besin, yoğurttur elbette. Ancak hazır yoğurt kullanmak yerine, adım adım anlatımıyla kendi yoğurtlarınızı hazırlayabilir, yemeklerinizi zenginleştirebilirsiniz.
Mücverin yanında sunabileceğiniz ferahlatıcı bir içecek arıyorsanız, çilekli limonata tarifini deneyebilirsiniz. Yalnızca 6 malzemeden oluşan çilekli limonatayı, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;