Patates her türlü pişirme yöntemiyle hemen hemen herkesin en sevdiği sebzedir. Kızartması, püresi, yemeği, kumpiri… Severek yediğimiz ve her mevsim bulabildiğimiz sebzenin pratik bir pişirme yönteminden daha bahsetmek isteriz. Mikrodalga fırında patates haşlamanın birkaç yöntemi var. İşte bu yöntemler;
Verdiğimiz süreler mikrodalga fırının gücüne, patatesin nişasta oranına ve büyüklüğüne göre değişkenlik gösterebilir. Mikrodalga fırına folyo kağıdına sararak kesinlikle atmayın, kıvılcım oluşabilir. Mikrodalga fırınınızın içindeki tabak dönüyorsa eğer pişirme işleminin ortasında önünü arkasına çevirmelisiniz. Eğer tabak dönmüyorsa sık sık kontrol ederek patatesinizi döndürmelisiniz. Patateslerin piştiğini bir bıçak batırarak anlayabilirsiniz. Patates piştiğinde sadece baharatlayarak tüketebilir, püre yapabilir ya da salatalarda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.