Meyveli Aromatik Tatlılar

Kivi, muz ve Trabzon hurması tadına doyamadığımız meyvelerden... Peki, bu meyveleri bir araya getirerek nefis tatlılar hazırlamaya ne dersiniz? İşte, mutlaka denemeniz gereken 6 aromatik tatlı:
Meyveli Aromatik Tatlılar
27 Temmuz 2023, 13:54

Kivi, muz ve Trabzon hurması tadına doyamadığımız meyvelerden... Biz de bu üçlüyü pavlovayla, pandispanyayla ve hatta Laz böreği ve daha niceleriyle birleştirip, denemek için sabırsızlanacağınız lezzetler çıkardık. Faydaları saymakla bitmeyen bu meyveleri kullanarak yemek ve tatlılarınıza aroma katabilirsiniz. Doğal meyvelerin tadından yararlanıldığı için, şeker değerleri düşüktür. Kilo kontrolünde olanlar da mevsimin en taze meyveleri ile sunulan tariflerimizi deneyebilir.

  1. Muzlu ve Vanilyalı Puding

muzlu ve vanilyalı puding

Uzun süre tokluk hissi veren muz, kalp sağlığını koruyan meyveler arasındadır. Genellikle puding, kek ve pasta gibi tatlılarda kullanılarak aroma vermesi sağlanır. Vanilya ile karıştırıldığında hafif ve nefis bir tat elde edebilirsiniz.

  1. Fıstık Ezmeli ve Muzlu Tatlı

fıstık ezmeli muzlu tatlı

Muzun yanına yakışan diğer malzeme ise fıstık ezmesidir. Özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen fıstık ezmesinin şeker oranı düşüktür. Bu yüzden kilo kontrolünde olanların da tüketebileceği tatlılar arasında yer alır.

  1. Kivili Pavlova

kivili pavlova

Avustralya ve Yeni Zelanda mutfağına özgü bir lezzet olan pavlova, genellikle meyvelerle birlikte sunulur. Şeker tadını dengelemesiyle bilinen kivili pavlova ise, dünyanın en popüler tatlılarından biridir. 

  1. Kivili ve Pişmaniyeli Muhallebi

kivili pişmaniyeli muhallebi

Türk mutfağının vazgeçilmezi haline gelen muhallebinin birçok farklı çeşidi vardır. Temel besin kaynağı olarak görülen bu tatlı, kemik ve kas gelişimini destekler. Aromatik bir tat elde etmek için kivi ile birlikte tüketebilirsiniz.

  1. Trabzon Hurmalı Laz Böreği

Trabzon hurmalı laz böreği

Hurmayla laz böreği yapılır mı demeyin! Sindirim sistemini rahatlatmasıyla bilinen Trabzon hurması, tatlıların içerisinde sık sık kullanılır. Şeker yerine doğal tatlandırıcılarla hazırlanan laz böreğini, ayda bir kez tüketebilirsiniz.

  1. Trabzon Hurmalı Kremalı Pandispanya

Trabzon hurmalı kremalı pandispanya

Pastanın ana malzemesi haline gelen pandispanyayı Trabzon hurması ile tatlandırmaya ne dersiniz? Özel gün ve kutlamalarda sunabileceğiniz pandispanya ile, siz de kendi pastalarınızı hazırlayabilirsiniz. 

Şunlara da göz atın;

  1. Kolay meyveli tatlılar
  2. Meyveli kurabiye tarifleri
  3. Meyveli salata tarifleri
  4. Ev yapımı meyveli dondurma tarifleri
  5. Yaz meyveli cheesecake tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo