Yemekten hemen sonra su içmenin önerilmediğinin farkında olmalısınız. Bunun nedeni sindirimi yavaşlatması ve diğer sağlık sorunlarına yol açmasıdır. Meyveler söz konusu olduğunda, meyvelerden sonra su içmek güvenli kabul edilmez çünkü meyveler suludurlar ve zaten yüksek su içeriğine sahiptirler. Bu nedenle, suyla birlikte tüketilmemelidirler çünkü bunu yapmak sağlık sorunlarına yol açabilir.
Meyveler çok fazla şeker ve maya içerir ve bunları yedikten hemen sonra su içmek mide asitlerinizi seyreltir. Bu, mayanın gelişebileceği bir ortam yaratır ve bunun sonucunda midede gaz birikmesine neden olan karbondioksit ve alkol üretilir.
Meyveleri, özellikle de karpuz, kavun, salatalık, portakal ve çilek gibi su içeriği yüksek olanları yedikten sonra su tüketmek, sindirim sisteminin pH seviyesini bozar. Bunun nedeni, su içeriği yüksek meyvelerin midenizi daha az asidik hale getirerek pH seviyelerini bozabilmesidir.
Meyve yedikten sonra sudan kaçınılmalıdır. Çünkü bu kombinasyon midedeki emilim ve sindirim sürecini etkileyebilir ve asitliğe neden olabilir. Bu yüzden bazı insanlar meyve yedikten sonra mide bulantısı hissederler. Meyve yedikten sonra en az bir saat su içmeniz önerilir.
Meyve yedikten bir saat sonra su içmelisiniz. Bunun nedeni, yemekten hemen sonra su içmenin sindirim için gerekli olan mide suyunu ve sindirim enzimlerini seyreltmesidir. Mide suyunun seyrelmesi, mide ekşimesi ve asitliğe neden olabilen sindirim enzimlerinin salgılanmasını azaltır.
Meyve yedikten sonra su içmek sindirimi yavaşlatır ve sistemde çok fazla sindirilmemiş yiyecek bırakır. Bu yağa dönüşür ve insülinde artışa neden olur, bu da kan şekeri seviyelerini yükseltebilir ve diyabet ve obeziteye yol açabilir.
Şunlara da göz atın;