Limon ekşi tadı ile tatlı ve tuzlu tariflerde kullanılan bir lezzettir. Elbette, bir limonu kesmek, ortasından kesmek kadar kolay olabilir. Ancak, kesimlerinizi düşünmek için biraz zaman ayırmanız, limonu farklı amaçlar için daha uygun hale getirecektir Sizlere farklı amaçlar için limon nasıl kesilir anlattık. İşte, limon nasıl kesilir:
Sıkmak İçin Limon Nasıl Kesilir?
- Soğutulmuşsa limonu oda sıcaklığına getirin. Limon ılıtılırsa suyu daha kolay akacaktır, o yüzden tezgahta oda sıcaklığına gelsin.
- Limonu biraz yumuşatmak için masanın üzerine elinizle yuvarlayın. Limonu oda sıcaklığına getirdikten sonra, limonu masanın veya tezgahın üzerinde ileri geri yuvarlarken avucunuzla sabit bir basınç uygulayın. Limonu yuvarlarken üzerine bastırmak, içindeki zarları zayıflatır ve limon suyunun daha kolay akmasını sağlar.
- Limonu enine yerine uzunlamasına ikiye bölün. Çoğu insan gibiyseniz, muhtemelen bir limonu en yağlı kısmının ortasından ikiye böldünüz. Ancak, boylamasına uçtan uca keserseniz, meyvenin iç kısmının çok daha fazlasını açığa çıkarırsınız ve bu nedenle daha fazla meyve suyu elde etmek çok daha kolay olur.
- Limonu ikiye değil enlemesine üçe bölün. Ortadaki en kalın kısmından ikiye kesmek yerine, enlemesine 2 kesim yapın ve kabaca eşit 3 dilim limon elde edin. Membranları gevşetmek için bir çatal kullanın, ardından suyunu sıkın.
- Dik bir limonun yuvarlak kenarlarını bıçağınızla kare şeklinde kesin. Limonu kesme tahtası üzerinde bir elinizle dik tutun ki limon yukarıdan daire gibi görünsün. Daire şeklini kare şekle dönüştürmek için limonun dış çevresinde bıçağınızla aşağıya doğru 4 kesim yapın.
Limon Nasıl Dilimlenir?
- Limonun "tepesini" ve "kuyruğunu" kesin. Limonu bir kesme tahtası üzerine yan yatırın ve bir elinizle sabit tutun. Diğer elinizde keskin bir bıçakla limonun üst ve alt uçların kesin. Meyve artık yan yatırılmış bir fıçı şeklinde olmalıdır.
- Limonu dik konuma getirin ve dörde bölün. Limonu, artık düzleşmiş olan üst veya alt kısmı size bakacak şekilde dikey olarak kesme tahtasına yerleştirin. Limonu bıçağınızla düz bir şekilde boyuna ikiye bölün, ardından limonu 90 derece döndürün ve 4 eşit parça oluşturmak için aşağı doğru başka bir kesim yapın.
- Her dik limon çeyreğinin özünü ve tohumlarını çıkarmak için kesin. Çeyrekleri birer birer alın ve deri tarafı boyunca dik tutun. Tohumları da içeren özü (bütün bir limonun ortasındaki lifli, daha süngerimsi bölüm) boyunca dilimleyin. Özü ve tohumları atın.
- 8 tamamlanmış limon dilimi oluşturmak için her çeyreği ikiye bölün. Her çeyreği yan tarafı (ciltli tarafı aşağı gelecek şekilde) kesme tahtasına koyun. Her bir parçayı sabit tutmak için boştaki elinizi kullanın ve her çeyreği ikiye bölerek 8 eşit parça elde edin.
Limondan Garnitür Süs Nasıl Yapılır?
- Limonun kalın kısmında 0,60 cm kalınlığında bir yuvarlak dilimleyin. Limonu yan yatırın ve ikiye bölün. Bir yarısını alın ve kesik uçtan çeyrek inç kalınlığında bir dilim kesin. Bu limon dilimini kesme tahtasının üzerine düz bir şekilde yerleştirin.
- Limonu neredeyse ikiye bölün, ancak kabuğunu koruyun ve bir tarafını soyun. Kesme tahtası üzerinde limon yuvarlak düz olacak şekilde, bıçağınızın ucunu saat 12 konumundaki beyaz kabuğun çevresine sokun. Limon posasını ve kabuğunu ortasından düz bir şekilde doğrayın ve saat 6 konumunda soyun.
- Kabuğun iç çevresini kesin ve limonun içini çıkarın. Kabuğu kesip soyduğunuz saat 6 konumundan başlayın ve kabuğun iç çevresini tamamen kesmek için bıçağınızın ucunu kullanın. Kabuğu ve kabuğu limon posasından ayrıldıktan sonra posayı atın.
- Bükümü oluşturmak için halkanın uçlarını zıt yönlerde döndürün. Yüzüğü alın ve her bir elinizle birer uç olacak şekilde düz bir çizgi halinde ayırın. Bir elinizi kendinizden uzağa 180 derece döndürürken, diğer elinizi kendinize doğru 180 derece döndürün. Ardından, her iki ucu yeniden kavrayın ve zıt yönlerde 180 derece daha döndürmeye devam edin.
Şunlara da göz atın;
- Limon hangi mevsimde yetişir?
- Limonlu su içmenin faydaları nelerdir?
- Limon yağının faydaları nelerdir?
- Limon suyu yerine kullanabileceğiniz malzemeler
- Evde limon yağı nasıl yapılır?