Pilav, pirinç, bulgur, kinoa ve benzeri gibi türlerin su içerisinde pişmesi ile yapılır. Kavurma ve salma diye iki ayrı pişirme yöntemi vardır. Sade ya da sebzeli olarak hazırlanabilir. Birçok kültürde yeri vardır. Sizler için yaz aylarına uygun pilavları listeledik. İşte, birbirinden lezzetli 10 yaz pilavı:
Sunumu ile kendine hayran bırakacak. Klasik perde pilavının aksine patlıcan ile hazırlanan bu pilavın içini mevsim sebzeleri ekleyebilirsiniz.
Yaz sebzeleri ile hazırlanan domatesli kinoa pilavı tarifini deneyebilirsiniz. Lezzetli ve sağlıklı bir alternatif olacaktır.
Tayland mutfağında pirinç, temel malzemelerin başında gelir. Tayland mutfağına ait bu yemekte pilav yasmin pirinçten yapılır. Lezzetli pilav bol malzeme ile hazırlanır.
Uzakdoğu mutfağını sevenler ve denemek isteyenler için nefis bir tarifimiz var. Klasik pirinç pilavını sebze ve yumurta ile zenginleştirerek hazırlanan Çin pilavı, özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışıyor.
Kiraz domateslerle pratik ve lezzetli bir tarif hazırlamaya ne dersiniz? Klasik kuskus pilavını bu kez zeytin, domates, soğan ve maydanoz ile bir araya getirilerek hazırlanır.
Havuçlıu pilav, zerdeçal, havuç, sarımsak ve maydanoz ile hazırlanır.
Et, lahana, yaban mersini ve kuru yemiş ile hazırlanan yaban mersinli mor pilav, yeni tatlar keşfetmek isteyenler için ideal bir seçimdir.
Bezelye, fasulye, bakla, ıspanak ve safran ile hazırlanan yeşil sebzeli pilav, sağlıklı ve lezzetlidir.
Yaz aylarına uygun kabak çiçekli yörük pilavı bulgur ile hazırlanır. Kabak ve kabak çiçeği ile hazırlanır.
Enginarlı bulgur pilavı, enginar ve kuşkonmaz ile hazırlanır. Bol lezzetli olan bu pilava bayılacaksınız.
Şunlara da göz atın;