Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan lahmacun, çıtır hamuru ve kıymalı harcıyla hemen hemen her zevke hitap eder. Üstelik ev yapımı lahmacunun tadı da bir başkadır. Fakat kalabalık bir ailede yaşıyorsanız veya lahmacunun tek başına yeterli olmayacağını düşünüyorsanız, tamamlayıcı lezzetlerle sofralarınızı donatabilirsiniz. 'Lahmacun yanına ne gider?' diye merak edenler için, işte 13 farklı tarif:
Merak edenler için; Lahmacun kaç kalori?
'Lahmacun kuru kuru gitmez.' diyenler için, lahmacuna geçmeden önce sunabileceğiniz nefis bir tarifimiz var. Evde kolayca hazırlanan mercimek çorbası ile, siz de midenizi yumuşatabilirsiniz.
Lahmacundan önce sıcak bir başlangıç yapmak isteyenler için, ikinci önerimiz ise ezogelin çorbasıdır. Mercimek, bulgur ve pirinç ile hazırlanan bu çorbayı, nane ile zenginleştirebilirsiniz.
Domates, soğan ve biber ile hazırlanan acılı ezme, lahmacunun en lezzetli eşlikçisidir. Ortalama 15 dakikada hazırlanan bu tarifi, videolu anlatımıyla kolayca sunabilirsiniz.
Lahmacun denildiğinde ilk akla gelen besinlerden biri de maruldur. Marulu lahmacunun içine koymak yerine sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirerek salata yapımında kullanabilirsiniz.
Lahmacunun yanına turşunun ne kadar yakıştığını bilmeyen yoktur. Ancak evde turşu yoksa veya turşu yemeyi sevmiyorsanız, alternatif olarak mor lahana salatasını tercih edebilirsiniz.
Ortalama 10 dakikada hazırlanan turp salatası, yalnızca 6 malzemeden oluşur. Lahmacunun yanında sunulabileceği gibi, içine de eklenebilir. Bol limon sıkılarak tüketilir.
Kebapların yanına çok yakışan sumaklı soğan, aynı zamanda lahmacunla birlikte de tüketilir. İsteğe göre bu salatayı maydanozla zenginleştirebilirsiniz.
Ortalama 30 günde hazırlanan acı biber turşusu, küçük biber, sarımsak ve sirke karışımından oluşur. Raf ömrü oldukça uzundur.
Lokantalardan bilindiği üzere lahmacunun yanında tadımlık çiğ köfte ikram edilir. Siz de lahmacunun tek başına yeterli olmayacağını düşünüyorsanız, ev yapımı çiğ köfte tarifimizi deneyebilirsiniz.
Eğer kalabalık bir aileye sahipseniz, lahmacunun yanında nefis mi nefis içli köfte hazırlayarak akşam menünüzü zenginleştirebilirsiniz. Hazırladığınız içli köfteyi kızartma veya haşlama usulüyle pişirebilirsiniz.
Adıyaman mutfağıyla özdeşleşen dövmeç, mezelerin kralı olarak bilinir. Közlenmiş patlıcan ve domates ile hazırlanır. Ilık bir şekilde servis edilir.
Menüde lahmacun olur da, ayrana yer verilmez mi hiç! Lahmacunun en lezzetli eşlikçisi olan ayranı, taze nane yapraklarıyla daha ferahlatıcı bir hale dönüştürebilirsiniz.
Ayran yerine farklı bir içecek tercih edenlere önerimiz, bol acılı şalgam suyu. Hazırladığınız şalgam suyunu buzdolabında muhafaza edebilir, yemeklerin yanında ikram edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;