Kuskus, nemli irmik buğdaylarının topçuklar halinde şekillendirilmesi ve buğday unuyla kaplanmasıyla hazırlanan bir yemek çeşididir. Mağrip ülkelerinde ana yemek olarak kabul edilir. Topçuklar yaklaşık 1 mm çapındadır. İsrail'deki kuskus topçukları daha kalındır, irmik yerine sert buğdaydan yapılır. Genellikle buharda uzun süre pişirilerek hazırlanır. Ancak günlük hayatta işlenmiş buğdaydan hazırlanan ve daha hızlı pişen kuskus kullanılır. Kuskus genelde sebze veya et yahnisi ile birlikte servis edilir. Ancak sıcak, soğuk ve meze olarak da tüketilebilir.
Kuskus denildiğinde ilk akla gelen, soğan ve domates ile hazırlanan kuskus pilavıdır. Ortalama 20-30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Yardımcı yemek olarak sunulur.
Kuskus pilavını kıyma ile zenginleştirmek isteyenleri böyle alalım. Salça ve kıyma ile hazırlanan kuskus pilavı, sıcak bir şekilde servis edilir.
Cherry domates ve siyah zeytin ile hazırlanan kuskus, hem hafif, hem de lezzetlidir. Domatesli ve zeytinli kuskusu videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Kuskus, kabak, dereotu ve ceviz ile hazırlanan bu tarif, meze olarak sunulur. Soğuk bir şekilde tüketilen kuskuslu kabağı, ince bulgurla hazırlamak da mümkündür.
Kuskusun et yemeklerinin yanına çok yakıştığını bilmeyen yoktur. Kuskuslu kuzu but, özellikle kalabalık sofralar ve bayram yemekleri için ideal bir tariftir.
Enginar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifle karşınızdayız. İç harcı kuskus, şehriye ve soğanla doldurulan enginar dolmasını küçük porsiyonlar halinde sunabilirsiniz.
Balık yemeye doyamayanlar için, kuskus, kereviz, dereotu, safran ve kefal ile hazırlanan bu nefis tarifi sizlerin beğenisine sunuyoruz.
Somon, soya sosu ve ıspanak ile hazırlanan bu yemek, hem doyurucu, hem de vitamin doludur. Tarifi hazırlarken fazladan tuz eklemesi yapmamaya özen gösterin.
Yalnızca 6 malzemeden oluşan pancarlı kuskus makarna, az malzeme ile kolay bir yemek hazırlamak isteyenler için idealdir.
Patlıcan, havuç, kapya biber ve kuskus ile hazırlanan bu salata, ana yemeklerin yanında sunulur. Özellikle et yemeklerine çok yakışır.
Sarı, yeşil ve kırmızı biber ile hazırlanan bu salata, farklı malzemelerle zenginleştirilir. İsteğe göre sevdiğiniz malzemeleri de ekleyebilirsiniz.
Kuskus ile nefis bir çorba hazırlamaya ne dersiniz? Pırasa, havuç, zencefil, zerdeçal ve kereviz ile hazırlanan bu çorba, kış aylarında içinizi ısıtır ve bağışıklığı güçlendirir.
Uzm. Dyt. Şebnem Kandıralı Yıldırım'dan diyabet hastalarına ve diyet listelerine uygun olarak hazırlanan nefis tavuklu naneli kuskus tarifine mutlaka göz atın.
Şunlara da göz atın;