Taze kurabiye kokusu ve lezzeti ile oldukça ilgi çekicidir. Evde hazırladığınız kurabiyeleri damak tadınıza göre farklı versiyonlarda hazırlayabilirsiniz. Evde kurabiye yaparken dikkat etmeniz gereken bir sürü farklı unsur vardır. Kıvam ve lezzet için dikkat edilmesi gereke en önemli unsurlardan biri un miktarıdır. En sık yapılan hatalardan biri yanlışlıkla çok fazla un eklemektir
Bunun bir yolu, daha fazla tereyağı veya hatta fazladan yumurta sarısı (yağ içeren) gibi ekstra yağ eklemektir; bu, hamurun tekrar işlenmesini kolaylaştıracaktır. Sorunu çözmenin bir başka yolu da, hamurun olması gereken kıvama gelmesine yardımcı olacak süt veya su gibi bir miktar ekstra sıvı eklemektir. Bu seçeneklerden herhangi biri de işe yarayacaktır, ancak yalnızca birini seçtiğinizden emin olun. Başka bir deyişle, fazladan sıvının üzerine fazladan tereyağı eklemeyin, aksi takdirde hamurun daha fazla dağılması riskiyle karşı karşıya kalırsınız.
Çok fazla un eklerseniz sorunu nasıl çözeceğinizi bilmek iyi olsa da, ilk etapta sorunu nasıl önleyeceğinizi bilmek de iyidir. Çok fazla un eklemek muhtemelen kesin olmaktan ziyade göz küresi ölçümlerinin sonucudur. İşe yaradığını düşündüğünüz miktarı (özellikle daha küçük miktarlarla) eklemek cazip gelse de, çerezin sonucunu değiştirmemek için kesin olmak önemlidir. Örneğin, çok fazla tereyağı eklemek, kurabiyelerin daha yassı olmasına neden olabilir ve bu da istediğiniz şey olmayabilir.
Çok düz kurabiyeler elde etmenin bir başka yolu da, pişirmeden önce hamuru soğutma adımını atlamaktır. Yine gereksiz bir adım gibi görünebilir, ancak kurabiyelerin fırındayken istenilen şekle ulaşması için tereyağındaki yağın yeterince soğumasını sağlamak önemlidir. Ayrıca kurabiye hamuru soğutulduğunda kurabiyeler daha zengin ve daha lezzetli olur.
Şunlara da göz atın;