Kroket, kalın bir bağlayıcı ile dolgunun birleştirilmesinden oluşur. Dışı panelenen besinler, derin yağda kızartılır. Hem tatlı, hem de tuzlu versiyonları vardır. Genelde atıştırmalık veya fast food olarak servis edilir. Bağlayıcı olarak beşamel sos, patates püresi veya buğday unu kullanılır. Peynir, pirinç, sebze ve mantar gibi farklı çeşitlerle hazırlanabilir. Boyutları ufaktır ve kolayca yenilebilecek şekilde sunulur. İşte, yemeklerin yanına çok yakışacak 10 farklı kroket tarifi:
Kabak, pırasa, havuç ve patates ile hazırlanan sebze kroket, ortalama 20 dakikada sunulur. Bir adedi yaklaşık 50 kalori olan sebze kroket, ana yemeklerin yanında servis edilir.
En sevilen kroket çeşitlerinden biridir. Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanır. Dışı galeta ununa bulandıktan sonra, deep frying tekniğiyle pişirilir. Ketçap ve mayonez ile birlikte sunulabilir.
Hodan otu, lor peyniri ve keçi peyniri ile hazırlanan bu kroket, yöresel lezzetlerden biridir. Domates sosu ve yoğurt ile birlikte sunulur.
Kuru fasulye, kinoa ve kaşar peyniri ile hazırlanan fasulye kroket, un ve yumurtaya bulandıktan sonra pişirilir. Ketçap ve hardal ile birlikte servis edilebilir.
Brokoli sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Ekmek kırıntısı ve brokoli ile hazırlanan kroketler, isteğe göre uzun ince, isteğe göre de yuvarlak şekli verilerek sunulabilir.
Beyaz peynir, ıspanak ve pirinç ile hazırlanan bu kroket, 30 dakika dinlendirilir. Kıvam alınca yumurtalı karışıma bulanır ve kızartılır. Ardından sıcak sıcak servis edilir.
Şekli ile çocukların çok sevdiği balık kroket, mezgit balığı ile hazırlanır. Balık şekli verildikten sonra mısır ve bezelye eşliğinde servis edilir. Hafif bir tada sahiptir.
Patates ve kaşar peyniri ile hazırlanan patates köftesi, kroket olarak da bilinir. Dışı una ve susama bulanır. Hemen hemen her yemeğin yanında afiyetle tüketilebilir.
Haşlanmış nohudun püre haline getirilmesiyle hazırlanan bu kroket, et suyu ile aromalandırılır. Piştikten sonra kağıt havluda bekletilerek fazla yağı süzdürülür.
Sağlık açısından çok faydalı olan kerevizi, kuzu eti ile birleştirerek nefis bir tarif hazırlayabilirsiniz. Kereviz kroketleri elinizle yuvarlayıp bastırdıktan sonra servis edebilirsiniz.
Mercimek, ceviz içi, bezelye, kırmızı mercimek ve çeşitli baharatlar ile hazırlanan mercimek kroket kızgın yağda pişirilir, dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz.
Ana malzemesi tavuk olan körili kroket, patates ve baharatlar ile tatlandırılır. Oldukça doyurucu olan körili kroket çeşitli soslar ile servis edilebilir.
Köfte kroket doyurucu bir öğün olarak salatalar ile birlikte sunulabilir.
Beyaz peynir ve ıspanağın uyumuna bayılacaksınız. Beyaz peynirli ve ıspanaklı kroketleri sıcak şekilde servis etmenizi tavsiye ederiz.
Patates kroketin dış harcını galeta ile hazırladığınız gibi ekşi mayalı ekmek kırıntıları ile de hazırlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;