Yaz aylarında sıcak havalardan bunalan ve tatlı krizlerine girenleri böyle alalım. En güzel yaz meyveleriyle hazırlanan bu tatlılar hafifliği ile şişkinlik yapmaz ve serinletici bir etkiye sahiptir. Kolay yaz tatlıları ile siz de yazın keyfini çıkarabilir, midenizi bayram ettirebilirsiniz. Yapımında bol bol meyve kullanılan bu tatlıları, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Dilerseniz, listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, soğuk yaz tatlıları sayfamızdan da yararlanabilirsiniz. İşte, sıcak havalara özel 10 kolay yaz tatlısı tarifi:
Malzemeler;
Yapılışı: Suyun yarısı ve şeker kaynatılır. Nişasta kalan soğuk suda eritilip kaynayan suya yavaşça sürekli karıştırılarak dökülür ve 5 dakika sürekli karıştırılarak kaynatılır. Ocaktan alınıp düz bir tepsiye dökülür. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alınarak en az bir saat dinlendirilir. Dolaptan çıkarında kare biçimde dilimlenir ve servis tabağına alınır. Şerbeti için; Tüm şerbet malzemeleri bir tencereye konur. Karıştırılıp buzdolabına alınır ve donması beklenir. Sunum aşamasında küp küp doğranan bici bici üzerine donan şerbet buz rendesi yardımıyla rendelenip üzerine eklenir. Son olarak buzun üzerine isteğe bağlı olarak bir tatlı kaşığı pudra şekeri ve birkaç damla gül suyu eklenir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Bitter çikolata dışında tüm malzemeyi bir tencerede karıştırın. Kaynadıktan sonra 10 dk kısık ateşte güzelce karıştırın. Altını kapatıp bitter çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Çikolata eridikten sonra pudingi kaplara bölüştürün. Puding iyice soğuduktan sonra üzerine bir top vanilyalı dondurma ile servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Tüm malzemeler bir tencerede karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Altını kapatıp soğuması için kenara alın. Bu sırada muzu çatal ile ezin ve yer fıstıklarını yağsız bir tavada kavurun. Karamel için; Şekeri tavaya alıp kısık ateşte hiç dokunmadan karamel olmasını bekleyin. Karamel hazır olduğunda ocağı kapatıp kremayı hızlıca ekleyin ve sürekli karıştırarak kremayı karamele yedirin. Servis için ilk olarak muhallebi ile başlayarak, muz fıstık ve karamel şeklinde iki kat kuplara doldurun. Dilerseniz, vanilyalı dondurma ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Yoğurdu güzelce çırpın. Şekeri ekleyip karıştırın ve kremayı koyun. Düşük devirde çırpmaya devam edin. Fıstıkları katın ve karıştırıp bir kalıba yayın, dondurun. Servis etmeden 10 dakika önce şeftalileri hazırlamaya başlayın. Limon suyu ve balı karıştırın. Şeftalileri karışımın içine alın ve 5 dakika bekletin. Karışımı dolaptan çıkartın ve bir tabağa ters çevirerek kalıptan çıkartın. Üzerine şeftalileri koyun. Taze naneyle süsleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Kırmızı meyveleri istediğiniz boyutta doğrayın. Süt ile kremşantiyi hazırlayıp bir sıkma torbasına alın. Jöleyi hazırlayın ve meyveleri kupları altına koyup üzerine jöle ile kapatın. Buzdolabında güzelce soğutun. Jöle sertleştikten sonra servis için çıkarın ve krem şanti ile süsleyin. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Süt, irmik ve şekeri bir tencerede karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar güzelce karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısın tereyağı ve vanilyayı eleyip altını kapatın. Düz bir kapa güzelce yayıp buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. Servisten önce dilimleyin ve toz Antep fıstığı ile servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Toz şeker ve suyu derin bir tencerede şerbet olana kadar karıştırın. Soğumaya alın. Çilekleri temizleyip güzelce yıkayın ve blenderdan geçirin. Çilek püresini taze sıkılmış limon suyu ve soğuyan şerbet karışımıyla karıştırın. Ağzı kapalı cam bir kaba alın. -18 derecede muhafaza edin. Yoğun ve koyu bir kıvam alana kadar her 30 dakikada bir kaşık yardımıyla karıştırın. 5-6 saat boyunca bu işlemi tekrarlayın. Kıvamı hazır olduğunda servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Muzun bir tanesini uzun bir tabağın altına ikiye kesip koyun. Diğer muzu dikine kesip tabandaki muzun yanlarına koyun. Araya dondurmaları yerleştirin. Çikolata sos ve süslemeler ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Vanilya ve kremşanti hariç tüm malzemeler bir tencereye konur. Muhallebi kıvamı alana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra altı kapatılır ve vanilya eklenir. Oda sıcaklığına gelmesi beklenir. Oda sıcaklığına geldikten sonra Krem şanti toz halde eklenir ve mikser yardımı ile iyice çırpılır. Soğuması için buzdolabına alınır. Soğuyan krema kasenin yarısına kadar konur, kenarlarına çilek ve ortasına bisküvi eklenir. Üzeri krema ile kapatılıp bisküvi ve çilek ile servis edilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Kremşantiyi soğuk süt ile hazırlayın. İçine tüm malzemeleri ekleyin ve güzelce karıştırın. Uzun çukur bir kabı streç film ile kaplayın ve hazırladığınız karışımı içine dökün. Güzelce paketledikten sonra en az bir gün -18 derecede bekletin. Servis etmeden bıçak yardımı ile dilimleyin ve üzerine çikolata sosu koyarak servis edin. Afiyet olsun.
Tarifler: Başak ÖNGEL
Şunlara da göz atın;