Çörek, az yağ ve yumurta ile hazırlanan bir hamur işi çeşididir. Bazı çörekler şekerli, bazıları ise tuzludur. Hem kahvaltılarda, hem de çay saatlerinde tüketilen çörek, genelde yuvarlak bir şekilde sunulur. Ancak uzun ince çeşitleri de mevcuttur. Farklı malzemelerle hazırlanan çörek, gevrek bir şekilde sunulur. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz çörek tarifleri:
Tahin ve şeker ile hazırlanan tahinli çörek, sıcak bir şekilde servis edilir. Yuvarlak gül şekli verilir. Orta boyutlar halinde sunulur.
Rulo şeklinde sarılan cevizli çöreğin iç harcı ceviz ve tahin ile doldurulur. Mayalanması için en az 30 dakika dinlendirilmesi gerekir.
Özellikle kahvaltılarda tercih edilen zeytinli çörek, çekirdeği çıkartılmış zeytinlerle doldurulur. Üzeri susamla zenginleştirilir.
Süt ve damla sakızı ile lezzetlendirilen bu çörek, örgü şeklinde hazırlanır. Üzerine susam ve çörek otu serpiştirilir.
İç harcı tarçın ve şeker ile doldurulan bu çöreğin üzeri bal ve ceviz ile zenginleştirilir. Tatlı olduğu için, çayın yanında sunulabilir.
Görünümü açmayı andıran mahlepli çörek, mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir. 25 dakikalık pişirme sürecinin ardından, sıcak sıcak servis edilir.
Üzeri krem peyniri ile zenginleştirilen çöreğin yapımında portakal suyu ve kuru üzüm kullanılır. Lezzet bakımından zengin aromalara sahiptir.
Akçaağaç şurubu ile tatlandırılan cevizli çörek, gül şeklinde sarılır. İsteğe göre küçük veya büyük porsiyonlar halinde sunulabilir.
Özellikle yaz aylarında tercih edilen bu çöreğin dolgusunda vanilyalı puding, çilek ve krema kullanılır. Pudra şekeriyle glazür yapılır ve örgü şeklinde sunulur.
Her yıl Nisan ayında kutlanan Paskalya Bayramı'na özel olarak hazırlanan paskalya çöreği, büyük porsiyonlar halinde sunulur. Özel günlerin vazgeçilmezidir.
Şunlara da göz atın;