Zeytinyağlıdan etli yemeklere, salatadan mezeye birçok yemeğin içerisinde kullanılan kereviz, kök sebzelerin en sağlıklılarından biridir. Sadece yumru şeklindeki kök kısımları değil, kerevizin sapı ve yaprakları da oldukça faydalıdır. Anavatanı Doğu Akdeniz olan kereviz, A ve C vitamini bakımından zengindir. Bununla birlikte kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi geçirme riskini düşürür. Kan basıncını dengeler. Hafızayı güçlendirici etkileri mevcuttur. Vücuttaki ödemin ve şişkinliğin giderilmesinde etkilidir. Peki, yemeklerin içinde kullanılan kereviz nasıl soyulur ve nasıl doğranır? Kereviz sapı nasıl kullanılır? İşte, adım adım kereviz soyma teknikleri:
İlk olarak kerevizin sap kısmını kesin ve sonradan kullanmak için kenara alın. Kerevize bir elinizle bastırarak iki ucunu kesin. Kerevizin bir ucundan başlayarak küçük parçalar halinde kabuğunu soyun.
Kabuklarını tamamen soyduktan sonra dilimleyerek limonlu su dolu kase içerisine alın. Böylece kerevizleriniz kararmayacaktır. Daha kolay soyabilmek için, bıçağa benzer sebze soyucuları kullanabilirsiniz.
Kereviz saplarını güzelce temizleyip yıkadıktan sonra, detoks yapımında kullanabilirsiniz. Özellikle karaciğeri temizlemek ve ödem atmak için kereviz sapı suyu tarifini deneyebilirsiniz. Bunun dışında uygun çorba ve salata tariflerinde de, kereviz sapı kullanabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;