İlk olarak Moluk adalarında bulunan karanfil ağacı, dört mevsim yeşil kalma özelliğine sahiptir. Anavatanı Endonezya olan karanfil, dünyanın tüm mutfaklarında baharat olarak kullanılır. Zengibar, Endonezya ve Madagaskar'da hasat edilen karanfil, aynı zamanda baharatların bol bol kullanıldığı Hindistan'da da yetiştirilir. Çiğnendiğinde nefesi tazeleyen karanfil, öğütülerek baharat olarak kullanılabilir.
Karanfilin kalitesi, yüzme testi ile kolayca anlaşılabilir. Suya atılan karanfil, dibe iniyorsa veya başı yukarıda kalacak şekilde suda dikey olarak kalıyorsa kalitelidir. Ancak suda yatay bir şekilde yüzüyorsa, kalitesi düşüktür.
Fazlası toksik etki yaratabilir. Yutulmaması gerekir. Hafifçe çiğnenip aroması alınabilir.
Günde 2-3 kez ağızda çiğnenebilir.
Hassas bünyeye sahip olanlarda alerjik etki yapabilir, hamileler tüketmemelidir. Üzerine ağırlık gelen insanlar avuçlarını 7-8 defa açıp kapatsın. Çay içerisinde 10-15 tane karanfil atıp 1 dakika bekleyin sonra içmeye başlayın.
Şunlara da göz atın;