Karamelize soğan, soğanın ince ince doğranıp, esmer şeker, zeytinyağı ve sirke ile birlikte kavrulmasıyla elde edilen bir yemektir. Et yemekler, makarna, hamburger gibi çeşitli tariflerde kullanılan karamelize soğan, yumuşak kıvamı ve hafif tatlı tadıyla çok sevilir. Hazırladığınız karamelize soğanı hangi tariflerde kullanacağınıza karar veremiyorsanız, sizi böyle alalım.
Karamelize soğanın en çok yakıştığı tariflerin başında hamburger gelir. Özel hamburger sosuyla lezzetlendirilen bu tarif, küçük büyük demeden herkesin favorisi olacak niteliktedir.
Tavuk eti, karamelize soğan, mozzarella ve parmesan peyniri ile hazırlanan bu yemek, klasik tariflerden sıkılanlar için idealdir. Ortalama 80 dakikada hazırlanan fırında tavuğu, salata eşliğinde sunabilirsiniz.
Bifteğin ince ince dilimlenip marine edilmesiyle hazırlanan bu tarifte, çarliston biber, kapya biber, zencefil, soya filizi ve oyster sos kullanılır. Üzeri karamelize soğanla zenginleştirilir.
Hamburger ekmeğinin istiridye mantarı, cheddar peyniri ve karamelize soğanla doldurulmasıyla hazırlanan bu hamburger, vejetaryen menüleri için de uygundur.
Okurumuzdan gelen bu tarif, pilavın yeşil mercimek, nohut, maydanoz ve karamelize soğanla zenginleştirilmesiyle hazırlanır. Ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Milföy hamurunun sardalya, mercanköşk ve karamelize soğan ile doldurulmasıyla hazırlanan bu tart, öğle ve akşam yemeklerinde sunulabilir. Üzerine limon dilimleri eklenmelidir.
Patates, krema ve sarımsak ile hazırlanan bu çorba, kış aylarında içinizi ısıtacak tariflerden biridir. Üzeri karamelize soğan ve pul biberli sos ile zenginleştirilir. Kızarmış ekmek dilimleri ile servis edebilirsiniz.
Karamelize soğanı, el açması böreğin içinde kullanmaya ne dersiniz? Ortalama 35 dakikada pişirilen karamelize soğanlı böreği, çayın yanında servis edebilirsiniz.
Klasik tart hamurunu karamelize soğan, taze soğan ve pastırma ile zenginleştirebilirsiniz. Pastırma dilimlerini pişirme işleminin sonlarına doğru eklemeye dikkat edin.
Görünüm itibariyle galetteye benzeyen bu tart, yalnızca karamelize soğan dolgusundan oluşur. Tart hamuru ince bir şekilde açıldıktan sonra, soğanların üzeri kapatılır.
Şunlara da göz atın;