Mükemmel karamelize soğanı elde etmek için harika bir tarifimiz var. Bu karamelize soğan tarifi yemeklerinizi daha da lezzetli yapacak. İşte iştahınızı kabartacak nefis karamelize soğan tarifi…
Karamelize Soğan Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 büyük soğan (kırmızı veya beyaz), dilimlenmiş
- Bir tutam tuz
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1-2 yemek kaşığı balzamik sirke
Yapılışı:
- Yağı büyük bir derin kızartma tavasında düşük ateşte ısıtın.
- Soğanlara bir tutam tuz ekleyin ve yaklaşık 30-40 dakika yavaş yavaş pişirin. Yumuşak ve altın karamel rengi olana kadar yapışmasını veya yanmasını önlemek için ara sıra karıştırın.
- Soğanlara tatlı, hafif keskin bir tat vermek için şeker ve sirke ekleyin. Karışım yapışkan hale gelene, şeker eriyene ve sirke azalıncaya kadar ara sıra karıştırarak 5 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Soğanlarınız artık servise veya bir tarifte kullanıma hazır.
Mor Soğan Karamelize Olur Mu?
Karamelize soğan yapımında genellikle sarı ve beyaz soğan kullanılması önerilir. Ancak mor soğandan da karamelize soğan yapılabilir.
1 Porsiyon Karamelize Soğan Kaç Kalori?
Karamelize soğanın 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 340 kaloridir.
Karamelize Soğan Hangi Tariflerde Kullanılır?
Karamelize soğanın en yaygın kullanımı hamburger tarifleridir. Bunun dışında makarnalarda, mezelerde, sandviçlerde, et yemeklerinde, balık yemeklerinde ve bazı çorbalarda damak zevkine göre kullanılabilir.