Kızarmış tereyağı tattıysanız, bu basit tekniğin bir trendden daha fazlası olduğunu bilirsiniz. Bileşen, herhangi bir yemeğe kızarmış bir aroma ve karşı konulamaz bir lezzet derinliği getirir. Bu nedenle, tuzlu makarnadan lezzetli kurabiyelere kadar birçok tarife popüler bir ektir. Yemek pişirirken tereyağınızı kızartmak için fazladan zaman ayırmak, çabaya değer, ancak bu zahmete girecekseniz, doğru yaptığınızdan emin olmak isteyeceksiniz. Mutfakta iyi teknik her zaman önemli olsa da, tereyağını kızartmanın başarısının çoğu, kullandığınız tereyağının türüne bağlıdır.
Kızartma sırasında en iyi sonuçları elde etmek için, daha fazla yağ içerdiğinden yüksek kaliteli tereyağı kullanmak isteyeceksiniz. Kızarmış tereyağı, Maillard reaksiyonuna giren tereyağının sonucudur. Bu terimi muhtemelen daha önce duymuşsunuzdur - bu, ızgara etinize imzasını veren ve karamelize soğanlarınıza ağız sulandıran kokusunu veren aynı kimyasal reaksiyondur. Tereyağınız kızarmak için gerekli sıcaklığa ulaştığında, bileşenleri tavadaki katıları (şeker ve yağ) esasen karamelize eden bir işleme tabi tutulur. Bu oluşum, tereyağının o güzel altın-kahverengi rengine dönmesinin ve ona imza kokusunu ve şekerleme benzeri lezzetini vermesinin sırrıdır.
Yüksek kaliteli bir tereyağı seçmeye ne dersiniz? Ortalama bir tereyağı en az %82 yağ içerirken, Amerikan tarzı muadili sadece %80 yağ içermelidir. Bu daha yüksek yağ yüzdesi, tereyağının daha yumuşak olduğu, daha derin bir tada sahip olduğu ve hatta daha hızlı eriyeceği anlamına gelir. Neyse ki, bu tür tereyağına sahip olmak için özel bir mağazayı ziyaret etmenize gerek yok.
Hangi marka tereyağı seçerseniz seçin, her zaman tuzsuz seçeneğe ulaşmanız önerilir. Bu şekilde tarifiniz, tercih ettiğiniz seviyeye daha kolay baharatlayabileceğiniz boş bir sayfa olarak kalır. Mükemmel tereyağı yoksa, bunun sizi durdurmasına izin vermeyin. Herhangi bir tereyağını kızartmak, yine de yemeğinize başka bir karmaşıklık katmanı ekleyecektir ve bu tek başına her zaman kutlayabileceğiniz bir şeydir.
Şunlara da göz atın;