Kahve çekirdekleri, genellikle kahve kirazı olarak bilinen kahve meyvesinin çekirdekleridir. Bu çekirdekler, genellikle kurutulur, kavrulur ve kahve yapmak için demlenir. Kahve çekirdeklerini atıştırmak, kafein ihtiyacınızı gidermenin giderek daha popüler bir yoludur. Kahve çekirdekleri yemek için güvenlidir, ancak çok fazla yemek yan etkilere neden olabilir. Çikolata kaplı versiyonları genellikle ekstra şeker, kalori ve yağ içerir.
Kahve çekirdekleri yüzlerce yıldır veya daha uzun süredir tüketilmektedir. Kahvenin bir içecek olarak geliştirilmesinden önce çekirdeklerinin genellikle hayvansal yağlarla karıştırılıp enerji seviyelerini artırmak için tüketildiği düşünülmektedir. Kahve çekirdekleri bir fincan kahve ile aynı besinleri sağlar. Ancak çok daha yoğun bir biçimde. Normal kahve filtrelenip suyla seyreltildiği için, çekirdekte bulunan kafein ve diğer maddelerin yalnızca bir kısmını alırsınız. Çekirdekler bütün olarak tüketildiğinde, kahvenin hem faydalı hem de olumsuz etkileri artar. Bu nedenle, kahve çekirdeklerini ölçülü bir şekilde yemek en iyisidir. Bununla birlikte, çiğ olan yeşil kahve çekirdekleri yenmesi çok hoş değildir. Acımsı, odunsu bir tada sahiptir ve çiğnenmesi zor olabilir. Kavrulmuş kahve çekirdekleri biraz daha yumuşaktır.
Kahve çekirdeklerini ölçülü bir şekilde tüketmek tamamen sağlıklı olsa da, çok fazla tüketmek sorunlara yol açabilir. Ayrıca, bazı kişiler çekirdeklerdeki maddelere karşı hassastır ve bu da hoş olmayan yan etkilere yol açabilir.
Önemli Not: Kronik hastalığı olanlar, hamileler ve emziren kadınlar kahve çekirdeği yemeden önce mutlaka doktora danışmalıdır.
Şunlara da göz atın;