Kadayıf Osmanlı döneminden bu yana mutfakta kullanılan bir malzemedir. Aynı zamanda birçok tatlının da ortak ismidir. Kadayıf un ve sudan oluşur. Saclarda pişirilir. Kadayıf ile tatlı ve tuzlu olarak birçok tarif yapılır. Sizler için kadayıf kullanarak hazırlanan 10 farklı lezzetli listeledik. İşte, birbirinden lezzetli 10 farklı kadayıflı tatlı:
Muhallebi, süt ve un ile hazırlanan pratik bir tatlıdır. Çıtır kadayıf ile birleşince sonucunda hafif ama lezzetli mükemmel bir tatlı ortaya çıkar.
Yalnızca 8 malzeme ile hazırlayabileceğiniz nefis bir tatlı tarifimiz var. Tel kadayıf, çam balı ve labne peyniri ile hazırlanan bu tatlıyı, hem misafirlerinize sunabilir hemde bayram tatlısı yapabilirsiniz.
Kilis mutfağından eşsiz bir tarifle karşınızdayız. Cennet çamuru, kadayıf ve antep fıstığı ile hazırlanan bir tatlıdır. Görünümü ile künefeyi andıran bu tatlı, kaymak eşliğinde servis edilir.
Erzurum mutfağıyla özdeşleşen kadayıf dolması, tel kadayıfların cevizli harç ile doldurulmasıyla hazırlanır. Ufalanmış cevizle kadayıfla sarıldıktan sonra yağda kızartılır. Daha sonra sıcak şerbet ile ıslatılır.
Hızlı, lezzetli ve pratik bir tatlı hazırlamak istiyorsanız kesinlikle pudingli kadayıf tatlısına göz atmalısınız.
İtalyan mutfağına özgü panna cotta ile tel kadayıfın birleşiminen oluşan tel kadayıflı panna cotta sizi kendine hayran bırakacak.
Klasik bir kadayıf tatlısına ne dersiniz? Ceviz ile hazırlanmış kadayıf tatlısı klasiklerden biridr.
Pudingini kendiniz hazırladığınız tel kadayıflı puding hoş görüntüsü ile sofranızın vazgeçilmezi olacak.
Kadayflı yufka sarması, yapması zahmetli olan kadayıflı tatlılardan biridir. Ancak sonuca kesinlikle değer, mutlaka denemelisiniz.
Ballı ceviz kadayıf oldukça lezzetli ve kolay yapımlı. İsterseniz ballı şerbet yerine normal şerbette hazırlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;