Şalgam suyu yapmak için geleneksel yöntemi kullanarak evde hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım püf noktalarıyla şalgam suyu yapılışı!
Bulguru bir kavanoza koyun, üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Ekmek kabuğunu da içine koyarak ağzını tülbentle örtüp 2 gün bekletin. Şalgam Suyunun Temel Hazırlığı Siyah havuçları ve pancarı iyice yıkayıp kabuklarını soyun. Büyük parçalar halinde doğrayın. 2 litre suyu kaynatıp soğumaya bırakın.
Büyük bir cam kavanoza doğranmış havuçları ve pancarı koyun. Üzerine mayalanmış bulgurlu suyu süzerek ekleyin. Kaya tuzu, limon tuzu ve sarımsakları ekleyin. Acı biber koymak isterseniz şimdi ekleyin. Hazırladığınız suyu üzerine dökün.
Kavanozun ağzını hava alacak şekilde bir tülbentle kapatın. Güneş görmeyen bir yerde 10-15 gün kadar bekletin. (Ara sıra karıştırabilirsiniz.) Fermentasyon tamamlandıktan sonra içindeki havuç ve pancarları çıkarın, şalgam suyunu süzerek şişelere doldurun. Buzdolabında saklayarak tüketebilirsiniz.
Şunlara da göz atın: