Hindi, özellikle yılbaşı kutlamalarında tercih edilen bir beyaz et türüdür. Kolesterol ve yağ oranı düşüktür. Önemli bir protein kaynağı olarak bilinir. Amerika'da Şükran Günü kutlamalarının vazgeçilmezi olan hindi eti, tavuk etine benzetilir. Hindi pirzola ise, kelebekli kaburganın kelebek kısmının inceltilmesiyle hazırlanır. İsteğe göre tavada veya fırında pişirmek mümkündür.
Malzemeler;
Yapılışı: Sos için gerekli olan tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Hindi pirzolaları hazırladığınız sosun üzerine ekleyin ve her tarafı sosa bulanıncaya kadar karıştırın. Bu şekilde buzdolabına kaldırın 3-4 saat dinlendirin. Daha sonra yağsız tavada önlü arkalı pişirin ve servis edin. Dilerseniz, farklı bir marine sosu da kullanabilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Hindi pirzolayı, 3 diş sarımsak, kekik, pul biber ve zeytinyağı ile güzelce harmanlayın. Sosun içerisine ekleyip buzdolabına alarak 1 saat dinlendirin. Patatesleri alüminyum folyo ile kaplayın. Fırın tepsisine hindi pirzolayı ve patatesleri ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Patatesler daha önce pişeceği için ara sıra kontrol edin ve hindiden daha erken çıkartın. Bir kasede tereyağı, ezilmiş sarımsak ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Fırından çıkan patatesi ortadan ikiye kesin. Üzerine tereyağlı karışımı sürün. Yanına hindileri ekleyerek servis edin.
Şunlara da göz atın;