Kıbrıs kökenli bir peynir olan hellim, sık dokulu, hafif sarımsı rengiyle taze bir peynirdir. Genelde yağsız tavada veya ızgarada pişirildikten sonra tüketilir. Keçi sütü ve tuz kullanılarak hazırlanan hellim peynirinin bazı çeşitlerinde, inek veya koyun sütü de kullanılabilir. Hellim peyniri, fazla tuzlu bir peynir olduğu için pişirmeden önce suda bekletilir.
Hellim Peyniri Tavada Nasıl Kızartılır?
- Öncelikle hellim peynirini 1 cm kalınlıkta dilimleyin.
- Yapışmaz tavayı orta ateşte ısıtın ve dilimlediğiniz peynirleri tavaya alarak kurutun. Hellim, yağlı bir peynir olduğu için yağ eklemenize gerek yoktur.
- 2 dakika pişirdikten sonra kızarmaya ve gevrekleşmeye başlayan hellim peynirini, ters çevirin ve 2 dakika daha pişirin.
- İki tarafı da kızardığında servis tabağına alabilirsiniz.
Hellim Peyniri Izgarada Nasıl Pişirilir?
Hellim peynirini pişirmek için en çok tercih edilen yöntemlerden biri de, ızgara yöntemidir.
- Hellim peynirini pişirmek için 2 cm kalınlıkta veya küpler halinde kesin.
- Tahta şişleri kullanmadan önce 20 dakika suda bekletin.
- Peynirleri dikkatlice şişlere geçirin.
- Bir kasede zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın. Fırça ile hellim peynirinin üzerini yağlayın.
- Peynirleri barbekü ızgarasında 10 dakika düzenli olarak çevirerek pişirin.
- Her tarafı altın rengine dönünceye kadar pişirmeye devam edin.
- Ardından servis tabağına alabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;
- Hellim peynirli tarifler
- Cheddar peynirli tarifler
- Keçi peynirli tarifler
- Parmesan peynirli tarifler
- Ricotta peynirli tarifler