Gelincikgiller familyasına ait bir bitki olan gelincik çiçeği, dünyada çok geniş bir yayılma alanına sahiptir. Kavuşamayan aşkların çiçeği olarak da bilinen gelincik otu, alternatif tıpta kullanılan bitkilerden biridir. Genellikle koyu kırmızı rengiyle karşımıza çıkan gelincik çiçeğinin sarı, beyaz ve turuncu gibi farklı renkleri de mevcuttur. Peki, gelincik çiçeği nasıl kullanılır? İşte, gelincik çiçeğinin faydaları ve kullanımı:
Gelincik Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?
Gelincik Otu Nasıl Tüketilir?
Gelincik çiçeği, güzelce yıkanıp temizlendikten sonra kullanıma hazır bir hale gelir. Börek, meze, salata ve kavurma yapımında kullanılır. Ayrıca çay olarak da tüketilebilir. Gelincik çiçeğini güvenilir aktarlardan temin edebilirsiniz.
Dilerseniz, gelincik reçeli, otlu börek ve ısırgan ve gelincik otlu kahvaltı dilimi tarifine göz atabilirsiniz.
Gelincik Otu Çayı Nasıl Yapılır?
1 litre kaynar suyun içerisine 1 yemek kaşığı gelincik çiçeği eklenir ve 15 dakika demlenmesi için bekletilir. Çay demlendikten sonra süzülür ve bir fincana koyulur. İsteğe göre şekerle tatlandırılarak içilir. Gelincik çiçeği çayı, günde en fazla 1 fincan içilmelidir.
Not: Gelincik otunu satın alırken çay yapımında kullanacağınızı mutlaka belirtin.
Önemli Not: Gelincik çiçeğinin bebeklerde ve çocuklarda kullanılması sakıncalıdır. Hamilelerin ve emziren annelerin gelincik çiçeği tüketmesi önerilmez. Yetişkin bireyler gelincik çiçeğini tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalı, doktorun onay vermediği hiçbir besin tüketilmemelidir.
Şunlara da göz atın;