Gault Millau Rehberinde Ödül Alan Restoranlar Açıklandı!

Dünyanın en prestijli rehberlerinden biri olan Gault Millau, 4 Aralıkta yapılan bir törenle restoranları ödülleriyle buluşturdu. İşte, şapka kazanan restoranlar ve detaylar:
Gault Millau Rehberinde Ödül Alan Restoranlar Açıklandı!
07 Aralık 2023, 13:46

Fransız restoran rehberi olarak da bilinen Gault & Millau, ilk kez 1969 yılında Paris'te iki yemek eleştirmeni ve gazeteci Henri Gault ve Christian Millau tarafından yayımlanmaya başladı. Gault & Millau Türkiye Rehberi, 4 Aralık 2023 Pazartesi günü Çırağan Palace Kempinski'de düzenlenen görkemli bir ödül töreniyle gastronomi tutkunlarının ilgisine sunuldu.

Gault & Millau Ödül Alan Restoranlar

4 ŞAPKA
PRESTIGIOUS TABLES

  1. TURK Fatih Tutak – Fatih Tutak - 17.5/20
  2. Neolokal – Maksut Aşkar - 17/20

3 ŞAPKA
EXCELLENT TABLES

  1. AQUA – Görkem Özkan - 15/20
  2. Arkestra – Cenk Debensason – 15.5/20
  3. Casa Lavanda – Emre Şen - 15.5/20
  4. Mikla – Cihan Çetinkaya  - 16/20
  5. Nicole – Serkan Aksoy – 15/20
  6. Sankai by Nagaya – Yoshizumi Nagaya – 15.5/20
  7. OD Urla – Osman Sezener - 16/20
  8. Teruar Urla – Osman Serdaroğlu – 15.5/20
  9. Vino Locale –¬ Ozan Kumbasar - 15.5/20

2  ŞAPKA

CHEF’S TABLES

  1. 7 Mehmet – Mehmet Akdağ - 13/20
  2. Alaf – Murat Deniz Temel - 14/20
  3. Aman da Bravo – İnanç Çelengil - 14.5/20
  4. Araka – Zeynep Pınar Taşdemir - 14.2/20
  5. Chalet – Soner Kesgin - 13/20
  6. Lokanta by Divan – Volkan Arık -13.5/20  
  7. Gallada – Özgür Taylan – 13/20
  8. Sunset Grill & Bar – Fabrice Canelle - 13.5/20
  9. Tuğra Restaurant – Emre İnanır – 14/20
  10. Yeni Lokanta – Civan Er - 13/20
  11. Narımor Urla – Atilla Heilbronn – 14/20
  12. Kitchen Bodrum – Osman Sezener – 14/20
  13. Maça Kızı – Ali Ronay – 14.5/20
  14. Sakhalin Bodrum – Vladimir Mukhin - 14/20
  15. Nahita – Ömür Akkor - 13/20
  16. Reserved Restaurant – Orhan Korkmaz - 13/20

1  ŞAPKA

GOURMAND TABLES

TRADITIONAL CUISINE

  1. Parlak Restaurant – Güray Parlak – 11/20
  2. Zaruri Meyhane – Mustafa Kemal Ayanoğlu – 11/20
  3. Aslanboğa Kokoreç – Erdal Aslanboğa – 11/20
  4. Mutfak Sanatları Merkezi – Doğa Çitçi -12/20
  5. İmam Çağdaş – Burhan Çağdaş 12.5/20
  6. Hışvahan – Mine Özmen -11.5/20
  7. Adana Ocakbaşı Pangaltı – Gürkan Ezer  - 11/20
  8. Agora Meyhanesi – Şaban Karataş  - 11/20
  9. Aheste Pera – Didem Çetin – 11.5/20
  10. Akbabalı Meyhane – Rıza Belenkaya -11/20
  11. Ali Ocakbaşı – Engin Levent – 11/20
  12. Asmalı Cavit – Cavit Saatçi – 11/20
  13. Beyti – Beyti Güler – 12.5/20
  14. Borsa Restaurant – Şenel Çin – 12.5/20
  15. BİZ İstanbul – Mesut Uysal – 12.5/20
  16. Buselik Tünel – Mihta Yıldırımtaş – 12.5/20
  17. Çiya Sofrası – Musa Dağdeviren – 11/20
  18. Deraliye Ottoman Cuisine Restaurant – Necati Yılmaz – 11/20
  19. Develi Samatya – Nuri Develi – 11.5/20
  20. Bayramoğlu Döner – Halim Arslan – 11/20
  21. Giritli – Ayşe Şensılay – 11/20
  22. Hacı Abdullah Lokantası – Abdullah Korun, H.Fahri Gündüz, H.Mehmet Gülen ve H.Rasim Akçan - 11/20
  23. Hamdi Restoran Eminönü – Kerim Özevin – 11.5/20
  24. Hünkâr Lokantası – Feridun Ügümü – 12.5/20
  25. IL Cortile İstanbul – Nihat Sancar – 11/20
  26. Karaköy Lokantası – Uğur Erbaş – 12/20
  27. Kanaat Lokantası – Abdullah Tayan – 11.5/20
  28. Kör Agop – Muammer Temiz – 11/20
  29. Liman İstanbul – Murat Alan – 11.5/20
  30. Mahir Restoran – Mahir Nazlıcan – 12/20
  31. Lokanta 1741 – Durukan Özgen – 12/20
  32. Madam Despina – Ali Tekin – 11/20
  33. Matbah – Kadir Yılmaz – 11/20
  34. Mükellef Karaköy – Arda Türkmen – 11.5/20
  35. Nazende Cadde – Uluç Sakarya – 12.5/20
  36. Pandeli – Abdullah Sevim – 12/20
  37. SADE Beş Denizler – Deniz Şahin – 12/20
  38. Seraf Restaurant – Sinem Özler – 12/20
  39. Sıralı Kebap Etiler – Murat Sıralı – 11/20
  40. Sofyalı 9 – Aydın Yıldırım – 11/20
  41. Tatbak – Mehmet Akçan – 11/20
  42. Tershane Karaköy – Vedat Başaran – 12/20
  43. Yanyalı Fehmi – Ergin Sönmezler – 12/20
  44. Zübeyir Ocakbaşı Taksim – Zübeyir Ertaş – 12/20
  45. Kaşıbeyaz Florya – Ahmet Kaşıbeyaz – 11/20
  46. Beğendik Abi – Hikmet Kaygusuzer – 12/20
  47. Söğüşçüm Çeşme – Ersin İnceoğlu – 11/20
  48. Kısmet – Barış Erdem – 11/20


1  ŞAPKA

GOURMAND TABLE

SEAFOOD

  1. Arma Restaurant – Raif Kahraman – 11/20
  2. Lara Balık – Levent Şenol – 11/20
  3. Bottarga Restaurant – Cengiz Taner – 11/20
  4. Bay Nihat – Volkan Bekit – 11/20
  5. Yalova Restaurant – Emrah Aktaş – 11.5/20
  6. Arnavutköy Balıkçısı – Mahmut Cansever – 11.5/20
  7. Azur – Rıdvan Külçek – 12/20
  8. Yüksel Balık – Olgun Keleş – 12/20
  9. Balıkçı Kahraman – Kahraman Altun – 12/20
  10. Bebek Balıkçısı – Zeynep Petek Dursun – 11.5/20
  11. Calipso Fish Restaurant – Ziya Kaçar & Veli Şahin – 11.5/20
  12. Del Mare – Serkan Pakkan - 11/20
  13. Kıyı Balık – Yorgi Sabuncu – 12.5/20
  14. Lacivert – Rüştü Öztürk – 11/20
  15. Park Fora – Musa Değirmenci – 11.5/20
  16. Suna’nın Yeri – Zafer Koç – 11/20
  17. Uskumru Restaurant – Burak Kılıç – 11/20
  18. Villa Bosphorus – Şener Ayaksız – 11/20
  19. Horasan Balık – Ahmet Horasan – 12/20
  20. Deniz Restaurant – Şenol Öztürk– 11/20
  21. Mimoza – Fikret Alphan – 11.5/20
  22. Eski Yer – Erkan Özçelik – 11/20
  23. Sait – Hikmet Hasçelik – 11.5/20
  24. Memedof – Mehmet Çuhadar – 11.5/20
  25. Orfoz – Çağrı Bozçağa & Çağlar Bozçağa – 12/20
  26. Manzara Restaurant Söğüt – Alı Işık– 12/20


1  ŞAPKA

GOURMAND TABLE

MODERN CUISINE

  1. Ayna – Nihal Sayın & Ezgi Güven – 11/20
  2. Caeli – Celal Gürkan Yılmaz – 11/20
  3. Aşeka – Ömer Akosman – 11/20
  4. Atölye Restaurant -  Zafer Aydemir – 11.5/20
  5. Backyard – Oğuzhan Sözkesen – 11/20
  6. Avlu – Özgür Üstün – 12.5/20
  7. Banko Burger – Bora Bozankaya – 11/20
  8. Basta Neo Bistro – 12/20
  9. Batard – Cihan Kıpçak – 11/20
  10. Beymen Brasserie – Bayram Akçay – 11/20
  11. Cantinery – Ertruğul Halal – 11.5/20
  12. Cipriani – Stefano Mason – 12/20
  13. Feriye – Birkan Erköylü – 11.5/20
  14. Gram Restaurant – Didem Şenol – 11/20
  15. Günaydın Etiler – Cüneyt Asan – 11.5/20
  16. Karaköy Gümrük Restoran – Ahmet Erdoğan – 11/20
  17. Masa – Yılmaz Çelik – 11/20
  18. MSA’nın Restoranı – Sitare Baras – 11/20
  19. Mürver Restaurant – Mevlüt Özkaya – 12.5/20
  20. MYK Restoran - Mehmet Yalçınkaya – 12/20
  21. Octo – Murat Taşdemir – 11.5/20
  22. Okra İstanbul – Hüseyin Ceylan – 11./20
  23. Parlé – Sadık Ilgaz – 11.2/20
  24. Petra Gayrettepe – İpek Mutlu – 11/20
  25. Ruby İstanbul – Ertan Özturan – 11/20
  26. Smelt & Co – Sinan Bakkaloğlu & Samet Güneş – 11.5/20
  27. St. Regis Brasserie – Şevket Cihan – 11/20
  28. Bronco – İsmet Saz– 11/20
  29. The Red Balloon – Ulaş Durmaz – 11.5/20
  30. 29 – Erol Aytürk – 11.5/20
  31. Vogue – Musa Ay – 11.5/20
  32. Zula – Cihan Kıpçak – 11/20
  33. Balmumu Dükkan Lokanta – Ahmet Güzelyağdöken – 11.5/20
  34. Scappi – Erkan Özdemir – 11/20
  35. Hiç Lokanta – Ekin Can Kün – 11/20
  36. Eşlikçi Narlıdere – Can Doğan – 11/20
  37. Gia Urla – Serkan Çakır – 11/20
  38. Gula Urla – Cemal Yıldırım – 11/20
  39. Kürkçü Dükkanı – Gökhan Başeğmez – 11/20
  40. İsabey Bağevi Restaurant – Uşar Alibey – 11/20
  41. Manej – Aylin Güvenen Aydemir & Yaşar Güvenen – 11/20
  42. Hus Wines – Doğukan Buyruk – 11/20
  43. Buka Fethiye – Tacan Oruç – 11/20
  44. Dereköy Lokantası – Zişan Altıncaba – 11/20
  45. Naru – Anıl Karaduman – 12/20
  46. Tuti – Hakan Süven – 11.5/20
  47. The Galliard Cove House – Muharrem Tenekeci & Ahmet Uras – 11/20
  48. Lucca by the Sea – Hüseyin Kılıç & Tuncay Uçar – 12/20
  49. Revithia – Duran Özdemir – 11/20
  50. Lil’a Restaurant – Saygın Sesli – 11/20


1  ŞAPKA

GOURMAND TABLE

INTERNATIONAL CUISINE

  1. Asil – Fadi Hamzeh – 11/20
  2. Asmani – Mesut Yıldırım – 11/20
  3. Seraser – Özgür Tankut – 11/20
  4. Nemo – Jose Lino– 11.5/20
  5. 16 Roof – Taha Emrah Özçelik – 11.5/20
  6. 360 İstanbul – Mike Norman – 11/20
  7. AIDA Vino e Cucina – Valentino Salvi – 11/20
  8. Antica Locanda – Gian Carlo Talerico – 12/20
  9. Banyan – Fikret Demirağ – 11/20
  10. Baylan Restaurant – Tim Briggs – 11/20
  11. Akira Back – Sungmo Lee – 11/20
  12. Cecconi’s – Özgür Önol – 11/20
  13. Çok Çok Pera – Nutjarin Plasri – 12/20
  14. Çok Çok Thai – Nutjarin Plasri – 11/20
  15. Da Mario – Hasan Şahin – 12.5/20
  16. Dragon Restaurant Hilton – Ergün Yücebıyık – 12.5/20
  17. Filo D’Olio – Danilo Zanna – 11/20
  18. Gina Kanyon – Sadi Dursun – 11.5/20
  19. İnari Piku – Korhan Gülsoy – 11.5/20
  20. İsokyo – Şafak Erten – 11/20
  21. Morini – İskender Erocak – 11.5/20
  22. Maromi by Divan Kalamış – Kenji Kume – 11/20
  23. Madhu’s – Yüksel Yılmaz – 11/20
  24. Nappo – Özgür Kılınçlar – 11/20
  25. Nobu İstanbul – Celestin Gaty – 11.5/20
  26. Novikov İstanbul – Marti Pineda – 11.5/20
  27. Paper Moon – Giuseppe Pressani – 12.5/20
  28. ROKA İstanbul – Suna Hakyemez – 12/20
  29. Shang Palace – Cheng Lu – 11/20
  30. Spago İstanbul – Deniz Otuk – 11/20
  31. Sushi Manga – Erdi Öztürk – 11/20
  32. Terrazza Italia – Claudio Chinali – 12/20
  33. Toro Latin Gastro Bar – Murat Kalkandelen – 11/20
  34. Trattoria La Scarpetta – Ömer Büber – 11/20
  35. TAS Ramen – Caner Demiray – 11/20
  36. Zuma – Emrah Orak – 12/20
  37. Roku Sushi Omakase – Barlas Günebak – 11/20
  38. Hakkasan – Andrew Yeo – 12.5/20
  39. Zaferan Cappadocia – Ödül Aygün – 11/20

1 ŞAPKA

GOURMAND TABLE

CHEF RESTAURANT

  1. Alma – Andrea Angelidu – 11/20
  2. Seasons Restaurant by Mutlu Şevket Yılmaz – Mutlu Şevket Yılmaz – 11.5/20
  3. Chayote – Tuncay Gülcü – 11/20
  4. Capra Çukurbağ – Serra Beklen – 11/20
  5. Çiy – Damla Uğurtaş – 11/20
  6. 7 MILA – Tayfun Genç – 11/20
  7. Aila Restaurant – Kemal Can Yurttaş – 11/20
  8. Apartıman – Burçak Kazdal – 11/20
  9. Cuma – Aydın İlçe – 11/20
  10. Efendy – Somer Sivrioğlu – 12.5/20
  11. Fauna – Emrah Coşkun – 12.5/20
  12. Galeyan Restaurant – Yunus Emre Akkor – 11.5/20
  13. Hodan – Çiğdem Seferoğlu – 12/20
  14. Lokanta Göktürk – Muhsin Göktürk – 11/20
  15. Muutto Anatolian Tapas Bar – Umut Karakuş – 11/20
  16. Ocak – Ömer Bozyap – 11/20
  17. Şans Restaurant – Rudolf G.P.M. Van Nunen – 12/20
  18. Topaz – Tevfik Alparslan – 12/20
  19. Amavi – Ahmet Can Aras – 11.5/20
  20. ENT Restaurant – Yoldaş Sönmez – 12/20
  21. Sia Eli Restaurant – Tolgar Mireli – 12/20
  22. Tuzz Bodrum – Nilay Lale – 12/20

1  ŞAPKA

GOURMAND TABLE

BAR

  1. Ernest’s Bar – Fatih Akerdem – 11.5/20
  2. Fahri Konsolos – Burak Ayaz – 11.5/20
  3. Frankie – Aykut Doğanok – 11/20
  4. Foxy – Ramazan Kurt – 11/20
  5. Mathilda’s Coctail Bar – Vedat Akar – 11.5/20
  6. Mikla Bar – İsmail Orhan – 11/20
  7. Olden 1772 – Aykut Can Akın – 11.5/20
  8. The Townhouse – Kerem Canatar – 12.5/20
  9. Topside Bar – Gökhan Herkiloğlu – 11.5/20
  10. Alexandra Cocktail Bar – Talat Aslan – 11/20

gault millau


ÖZEL ÖDÜLLER

Onur Ödülleri

  1. Tuğrul Şavkay anısına Esen Şavkay
  2. Beyti Güler – Beyti Kurucusu
  3. Feridun Ügümü – Hünkar Lokantası Kurucusu
  4. Yorgi Sabuncu – Kıyı Balık Kurucusu
  5. Abdullah Korun – Haci Abdullah Kurucu
  6. Niyazi Çapraz – Pasta Şefi
  7. Arif Develi – Develi Kurucusu
  8. Metin Fadıllıoğlu – Şamdan, Liman Lokantası, Hanedan & Beymen Brasserie Kurucusu
  9. Celal Çapa – Şamdan Kurucusu
  10. Fatih Akerdem - Ernest’s Bar, Bar Master

Gastronomi Yazarı Ödülleri

  1. Ahmet Örs
  2. Mehmet Yaşin

Türk Osmanlı Araştırmacısı Şefi Ödülü

  1. Vedat Başaran – Tershane Karaköy

En İyi Geleneksel Lokanta Ödülü

  1. Burhan Çağdaş – İmam Çağdaş

En İyi Deniz Restoranı Ödülü

  1. Ahmet Horasan – Horasan Balık

En İyi Street Food Ödülü

  1. Cihan Kıpçak – Zula

Yılın En İyi Şehir Oteli Food & Beverage Başarı Ödülü

  1. Uğur Talayhan – Swissôtel the Bosphorus, Istanbul

Yılın En İyi Resort Oteli Food & Beverage Başarı Ödülü

  1. Binnaz Uludağ Yiş – D Maris Bay

En İyi Resort Otel Şefi

  1. Sami Kahrıman – Maxx Royal Golf Belek Resort

En İyi Mixology Mekanı Ödülü

  1. Kerem Canatar – The Townhouse

En İyi Bar Ödülü

  1. Özhan Zengin - Lucca

En İyi Hospitality Ödülleri

  1. Deniz Karkın – Argos in Cappadocia
  2. Ralph Radtke – Çırağan Palace Kempinski

Yükselen Şef Ödülleri

  1. Şafak Erten – İsokyo
  2. Ahmet Can Aras – Amavi
  3. Alper Kızılbayır – Four Seasons Hotel Bosphorus
  4. Anıl Karaduman – Naru
  5. Suna Hakyemez – ROKA İstanbul
  6. Mevlüt Özkaya – Mürver Restaurant

En İyi Restoran Müdürü Ödülleri

  1. İsmail Kahveci – Tuğra Restaurant
  2. Hikmet Genç – Paper Moon
  3. Kadir Özdil – Mikla

En İyi Yemek Tasarım Ödülü

  1. Görkem Özkan – AQUA

En İyi Sürdürülebilirlik Ödülleri

  1. Emre Şen – Casa Lavanda
  2. Osman Sezener – OD Urla
  3. Ekin Can Kün – Hiç Urla

Yılın Uluslararası Markası Ödülü

  1. Mehmet Deveci – Hakkasan

Yılın En İyi Çikolata Mekanı

  1. Ebru İpekçi – Butterfly Chocolate

inanç çelengil

Outside Catering Ödülü

  1. Divan – Murat Tomruk, Giancarlo Gottardo, Gönül Gültekin

Yılın En Genç Şefi

  1. Aila Restaurant – Kemal Can Yurttaş

En İyi Şarap Menüsü

  1. Rudolf Van Nunen

En İyi Pasta Şefi Ödülü

  1. Ghislain Gaille

En İyi Kadın Şef Ödülü

  1. İnanç Çelengil – Aman da Bravo

En İyi Sommelier Ödülü

  1. Süleyman Şen – Sunset Grill & Bar

Yılın En İyi Restoranı

  1. Maksut Aşkar – Neolokal

Yılın En İyi Şefi Ödülü

  1. Fatih Tutak – TURK Fatih Tutak
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo