Fransız restoran rehberi olarak da bilinen Gault & Millau, ilk kez 1969 yılında Paris'te iki yemek eleştirmeni ve gazeteci Henri Gault ve Christian Millau tarafından yayımlanmaya başladı. Gault & Millau Türkiye Rehberi, 4 Aralık 2023 Pazartesi günü Çırağan Palace Kempinski'de düzenlenen görkemli bir ödül töreniyle gastronomi tutkunlarının ilgisine sunuldu.
Gault & Millau Ödül Alan Restoranlar
4 ŞAPKA
PRESTIGIOUS TABLES
- TURK Fatih Tutak – Fatih Tutak - 17.5/20
- Neolokal – Maksut Aşkar - 17/20
3 ŞAPKA
EXCELLENT TABLES
- AQUA – Görkem Özkan - 15/20
- Arkestra – Cenk Debensason – 15.5/20
- Casa Lavanda – Emre Şen - 15.5/20
- Mikla – Cihan Çetinkaya - 16/20
- Nicole – Serkan Aksoy – 15/20
- Sankai by Nagaya – Yoshizumi Nagaya – 15.5/20
- OD Urla – Osman Sezener - 16/20
- Teruar Urla – Osman Serdaroğlu – 15.5/20
- Vino Locale –¬ Ozan Kumbasar - 15.5/20
2 ŞAPKA
CHEF’S TABLES
- 7 Mehmet – Mehmet Akdağ - 13/20
- Alaf – Murat Deniz Temel - 14/20
- Aman da Bravo – İnanç Çelengil - 14.5/20
- Araka – Zeynep Pınar Taşdemir - 14.2/20
- Chalet – Soner Kesgin - 13/20
- Lokanta by Divan – Volkan Arık -13.5/20
- Gallada – Özgür Taylan – 13/20
- Sunset Grill & Bar – Fabrice Canelle - 13.5/20
- Tuğra Restaurant – Emre İnanır – 14/20
- Yeni Lokanta – Civan Er - 13/20
- Narımor Urla – Atilla Heilbronn – 14/20
- Kitchen Bodrum – Osman Sezener – 14/20
- Maça Kızı – Ali Ronay – 14.5/20
- Sakhalin Bodrum – Vladimir Mukhin - 14/20
- Nahita – Ömür Akkor - 13/20
- Reserved Restaurant – Orhan Korkmaz - 13/20
1 ŞAPKA
GOURMAND TABLES
TRADITIONAL CUISINE
- Parlak Restaurant – Güray Parlak – 11/20
- Zaruri Meyhane – Mustafa Kemal Ayanoğlu – 11/20
- Aslanboğa Kokoreç – Erdal Aslanboğa – 11/20
- Mutfak Sanatları Merkezi – Doğa Çitçi -12/20
- İmam Çağdaş – Burhan Çağdaş 12.5/20
- Hışvahan – Mine Özmen -11.5/20
- Adana Ocakbaşı Pangaltı – Gürkan Ezer - 11/20
- Agora Meyhanesi – Şaban Karataş - 11/20
- Aheste Pera – Didem Çetin – 11.5/20
- Akbabalı Meyhane – Rıza Belenkaya -11/20
- Ali Ocakbaşı – Engin Levent – 11/20
- Asmalı Cavit – Cavit Saatçi – 11/20
- Beyti – Beyti Güler – 12.5/20
- Borsa Restaurant – Şenel Çin – 12.5/20
- BİZ İstanbul – Mesut Uysal – 12.5/20
- Buselik Tünel – Mihta Yıldırımtaş – 12.5/20
- Çiya Sofrası – Musa Dağdeviren – 11/20
- Deraliye Ottoman Cuisine Restaurant – Necati Yılmaz – 11/20
- Develi Samatya – Nuri Develi – 11.5/20
- Bayramoğlu Döner – Halim Arslan – 11/20
- Giritli – Ayşe Şensılay – 11/20
- Hacı Abdullah Lokantası – Abdullah Korun, H.Fahri Gündüz, H.Mehmet Gülen ve H.Rasim Akçan - 11/20
- Hamdi Restoran Eminönü – Kerim Özevin – 11.5/20
- Hünkâr Lokantası – Feridun Ügümü – 12.5/20
- IL Cortile İstanbul – Nihat Sancar – 11/20
- Karaköy Lokantası – Uğur Erbaş – 12/20
- Kanaat Lokantası – Abdullah Tayan – 11.5/20
- Kör Agop – Muammer Temiz – 11/20
- Liman İstanbul – Murat Alan – 11.5/20
- Mahir Restoran – Mahir Nazlıcan – 12/20
- Lokanta 1741 – Durukan Özgen – 12/20
- Madam Despina – Ali Tekin – 11/20
- Matbah – Kadir Yılmaz – 11/20
- Mükellef Karaköy – Arda Türkmen – 11.5/20
- Nazende Cadde – Uluç Sakarya – 12.5/20
- Pandeli – Abdullah Sevim – 12/20
- SADE Beş Denizler – Deniz Şahin – 12/20
- Seraf Restaurant – Sinem Özler – 12/20
- Sıralı Kebap Etiler – Murat Sıralı – 11/20
- Sofyalı 9 – Aydın Yıldırım – 11/20
- Tatbak – Mehmet Akçan – 11/20
- Tershane Karaköy – Vedat Başaran – 12/20
- Yanyalı Fehmi – Ergin Sönmezler – 12/20
- Zübeyir Ocakbaşı Taksim – Zübeyir Ertaş – 12/20
- Kaşıbeyaz Florya – Ahmet Kaşıbeyaz – 11/20
- Beğendik Abi – Hikmet Kaygusuzer – 12/20
- Söğüşçüm Çeşme – Ersin İnceoğlu – 11/20
- Kısmet – Barış Erdem – 11/20
1 ŞAPKA
GOURMAND TABLE
SEAFOOD
- Arma Restaurant – Raif Kahraman – 11/20
- Lara Balık – Levent Şenol – 11/20
- Bottarga Restaurant – Cengiz Taner – 11/20
- Bay Nihat – Volkan Bekit – 11/20
- Yalova Restaurant – Emrah Aktaş – 11.5/20
- Arnavutköy Balıkçısı – Mahmut Cansever – 11.5/20
- Azur – Rıdvan Külçek – 12/20
- Yüksel Balık – Olgun Keleş – 12/20
- Balıkçı Kahraman – Kahraman Altun – 12/20
- Bebek Balıkçısı – Zeynep Petek Dursun – 11.5/20
- Calipso Fish Restaurant – Ziya Kaçar & Veli Şahin – 11.5/20
- Del Mare – Serkan Pakkan - 11/20
- Kıyı Balık – Yorgi Sabuncu – 12.5/20
- Lacivert – Rüştü Öztürk – 11/20
- Park Fora – Musa Değirmenci – 11.5/20
- Suna’nın Yeri – Zafer Koç – 11/20
- Uskumru Restaurant – Burak Kılıç – 11/20
- Villa Bosphorus – Şener Ayaksız – 11/20
- Horasan Balık – Ahmet Horasan – 12/20
- Deniz Restaurant – Şenol Öztürk– 11/20
- Mimoza – Fikret Alphan – 11.5/20
- Eski Yer – Erkan Özçelik – 11/20
- Sait – Hikmet Hasçelik – 11.5/20
- Memedof – Mehmet Çuhadar – 11.5/20
- Orfoz – Çağrı Bozçağa & Çağlar Bozçağa – 12/20
- Manzara Restaurant Söğüt – Alı Işık– 12/20
1 ŞAPKA
GOURMAND TABLE
MODERN CUISINE
- Ayna – Nihal Sayın & Ezgi Güven – 11/20
- Caeli – Celal Gürkan Yılmaz – 11/20
- Aşeka – Ömer Akosman – 11/20
- Atölye Restaurant - Zafer Aydemir – 11.5/20
- Backyard – Oğuzhan Sözkesen – 11/20
- Avlu – Özgür Üstün – 12.5/20
- Banko Burger – Bora Bozankaya – 11/20
- Basta Neo Bistro – 12/20
- Batard – Cihan Kıpçak – 11/20
- Beymen Brasserie – Bayram Akçay – 11/20
- Cantinery – Ertruğul Halal – 11.5/20
- Cipriani – Stefano Mason – 12/20
- Feriye – Birkan Erköylü – 11.5/20
- Gram Restaurant – Didem Şenol – 11/20
- Günaydın Etiler – Cüneyt Asan – 11.5/20
- Karaköy Gümrük Restoran – Ahmet Erdoğan – 11/20
- Masa – Yılmaz Çelik – 11/20
- MSA’nın Restoranı – Sitare Baras – 11/20
- Mürver Restaurant – Mevlüt Özkaya – 12.5/20
- MYK Restoran - Mehmet Yalçınkaya – 12/20
- Octo – Murat Taşdemir – 11.5/20
- Okra İstanbul – Hüseyin Ceylan – 11./20
- Parlé – Sadık Ilgaz – 11.2/20
- Petra Gayrettepe – İpek Mutlu – 11/20
- Ruby İstanbul – Ertan Özturan – 11/20
- Smelt & Co – Sinan Bakkaloğlu & Samet Güneş – 11.5/20
- St. Regis Brasserie – Şevket Cihan – 11/20
- Bronco – İsmet Saz– 11/20
- The Red Balloon – Ulaş Durmaz – 11.5/20
- 29 – Erol Aytürk – 11.5/20
- Vogue – Musa Ay – 11.5/20
- Zula – Cihan Kıpçak – 11/20
- Balmumu Dükkan Lokanta – Ahmet Güzelyağdöken – 11.5/20
- Scappi – Erkan Özdemir – 11/20
- Hiç Lokanta – Ekin Can Kün – 11/20
- Eşlikçi Narlıdere – Can Doğan – 11/20
- Gia Urla – Serkan Çakır – 11/20
- Gula Urla – Cemal Yıldırım – 11/20
- Kürkçü Dükkanı – Gökhan Başeğmez – 11/20
- İsabey Bağevi Restaurant – Uşar Alibey – 11/20
- Manej – Aylin Güvenen Aydemir & Yaşar Güvenen – 11/20
- Hus Wines – Doğukan Buyruk – 11/20
- Buka Fethiye – Tacan Oruç – 11/20
- Dereköy Lokantası – Zişan Altıncaba – 11/20
- Naru – Anıl Karaduman – 12/20
- Tuti – Hakan Süven – 11.5/20
- The Galliard Cove House – Muharrem Tenekeci & Ahmet Uras – 11/20
- Lucca by the Sea – Hüseyin Kılıç & Tuncay Uçar – 12/20
- Revithia – Duran Özdemir – 11/20
- Lil’a Restaurant – Saygın Sesli – 11/20
1 ŞAPKA
GOURMAND TABLE
INTERNATIONAL CUISINE
- Asil – Fadi Hamzeh – 11/20
- Asmani – Mesut Yıldırım – 11/20
- Seraser – Özgür Tankut – 11/20
- Nemo – Jose Lino– 11.5/20
- 16 Roof – Taha Emrah Özçelik – 11.5/20
- 360 İstanbul – Mike Norman – 11/20
- AIDA Vino e Cucina – Valentino Salvi – 11/20
- Antica Locanda – Gian Carlo Talerico – 12/20
- Banyan – Fikret Demirağ – 11/20
- Baylan Restaurant – Tim Briggs – 11/20
- Akira Back – Sungmo Lee – 11/20
- Cecconi’s – Özgür Önol – 11/20
- Çok Çok Pera – Nutjarin Plasri – 12/20
- Çok Çok Thai – Nutjarin Plasri – 11/20
- Da Mario – Hasan Şahin – 12.5/20
- Dragon Restaurant Hilton – Ergün Yücebıyık – 12.5/20
- Filo D’Olio – Danilo Zanna – 11/20
- Gina Kanyon – Sadi Dursun – 11.5/20
- İnari Piku – Korhan Gülsoy – 11.5/20
- İsokyo – Şafak Erten – 11/20
- Morini – İskender Erocak – 11.5/20
- Maromi by Divan Kalamış – Kenji Kume – 11/20
- Madhu’s – Yüksel Yılmaz – 11/20
- Nappo – Özgür Kılınçlar – 11/20
- Nobu İstanbul – Celestin Gaty – 11.5/20
- Novikov İstanbul – Marti Pineda – 11.5/20
- Paper Moon – Giuseppe Pressani – 12.5/20
- ROKA İstanbul – Suna Hakyemez – 12/20
- Shang Palace – Cheng Lu – 11/20
- Spago İstanbul – Deniz Otuk – 11/20
- Sushi Manga – Erdi Öztürk – 11/20
- Terrazza Italia – Claudio Chinali – 12/20
- Toro Latin Gastro Bar – Murat Kalkandelen – 11/20
- Trattoria La Scarpetta – Ömer Büber – 11/20
- TAS Ramen – Caner Demiray – 11/20
- Zuma – Emrah Orak – 12/20
- Roku Sushi Omakase – Barlas Günebak – 11/20
- Hakkasan – Andrew Yeo – 12.5/20
- Zaferan Cappadocia – Ödül Aygün – 11/20
1 ŞAPKA
GOURMAND TABLE
CHEF RESTAURANT
- Alma – Andrea Angelidu – 11/20
- Seasons Restaurant by Mutlu Şevket Yılmaz – Mutlu Şevket Yılmaz – 11.5/20
- Chayote – Tuncay Gülcü – 11/20
- Capra Çukurbağ – Serra Beklen – 11/20
- Çiy – Damla Uğurtaş – 11/20
- 7 MILA – Tayfun Genç – 11/20
- Aila Restaurant – Kemal Can Yurttaş – 11/20
- Apartıman – Burçak Kazdal – 11/20
- Cuma – Aydın İlçe – 11/20
- Efendy – Somer Sivrioğlu – 12.5/20
- Fauna – Emrah Coşkun – 12.5/20
- Galeyan Restaurant – Yunus Emre Akkor – 11.5/20
- Hodan – Çiğdem Seferoğlu – 12/20
- Lokanta Göktürk – Muhsin Göktürk – 11/20
- Muutto Anatolian Tapas Bar – Umut Karakuş – 11/20
- Ocak – Ömer Bozyap – 11/20
- Şans Restaurant – Rudolf G.P.M. Van Nunen – 12/20
- Topaz – Tevfik Alparslan – 12/20
- Amavi – Ahmet Can Aras – 11.5/20
- ENT Restaurant – Yoldaş Sönmez – 12/20
- Sia Eli Restaurant – Tolgar Mireli – 12/20
- Tuzz Bodrum – Nilay Lale – 12/20
1 ŞAPKA
GOURMAND TABLE
BAR
- Ernest’s Bar – Fatih Akerdem – 11.5/20
- Fahri Konsolos – Burak Ayaz – 11.5/20
- Frankie – Aykut Doğanok – 11/20
- Foxy – Ramazan Kurt – 11/20
- Mathilda’s Coctail Bar – Vedat Akar – 11.5/20
- Mikla Bar – İsmail Orhan – 11/20
- Olden 1772 – Aykut Can Akın – 11.5/20
- The Townhouse – Kerem Canatar – 12.5/20
- Topside Bar – Gökhan Herkiloğlu – 11.5/20
- Alexandra Cocktail Bar – Talat Aslan – 11/20

ÖZEL ÖDÜLLER
Onur Ödülleri
- Tuğrul Şavkay anısına Esen Şavkay
- Beyti Güler – Beyti Kurucusu
- Feridun Ügümü – Hünkar Lokantası Kurucusu
- Yorgi Sabuncu – Kıyı Balık Kurucusu
- Abdullah Korun – Haci Abdullah Kurucu
- Niyazi Çapraz – Pasta Şefi
- Arif Develi – Develi Kurucusu
- Metin Fadıllıoğlu – Şamdan, Liman Lokantası, Hanedan & Beymen Brasserie Kurucusu
- Celal Çapa – Şamdan Kurucusu
- Fatih Akerdem - Ernest’s Bar, Bar Master
Gastronomi Yazarı Ödülleri
- Ahmet Örs
- Mehmet Yaşin
Türk Osmanlı Araştırmacısı Şefi Ödülü
- Vedat Başaran – Tershane Karaköy
En İyi Geleneksel Lokanta Ödülü
- Burhan Çağdaş – İmam Çağdaş
En İyi Deniz Restoranı Ödülü
- Ahmet Horasan – Horasan Balık
En İyi Street Food Ödülü
- Cihan Kıpçak – Zula
Yılın En İyi Şehir Oteli Food & Beverage Başarı Ödülü
- Uğur Talayhan – Swissôtel the Bosphorus, Istanbul
Yılın En İyi Resort Oteli Food & Beverage Başarı Ödülü
- Binnaz Uludağ Yiş – D Maris Bay
En İyi Resort Otel Şefi
- Sami Kahrıman – Maxx Royal Golf Belek Resort
En İyi Mixology Mekanı Ödülü
- Kerem Canatar – The Townhouse
En İyi Bar Ödülü
- Özhan Zengin - Lucca
En İyi Hospitality Ödülleri
- Deniz Karkın – Argos in Cappadocia
- Ralph Radtke – Çırağan Palace Kempinski
Yükselen Şef Ödülleri
- Şafak Erten – İsokyo
- Ahmet Can Aras – Amavi
- Alper Kızılbayır – Four Seasons Hotel Bosphorus
- Anıl Karaduman – Naru
- Suna Hakyemez – ROKA İstanbul
- Mevlüt Özkaya – Mürver Restaurant
En İyi Restoran Müdürü Ödülleri
- İsmail Kahveci – Tuğra Restaurant
- Hikmet Genç – Paper Moon
- Kadir Özdil – Mikla
En İyi Yemek Tasarım Ödülü
- Görkem Özkan – AQUA
En İyi Sürdürülebilirlik Ödülleri
- Emre Şen – Casa Lavanda
- Osman Sezener – OD Urla
- Ekin Can Kün – Hiç Urla
Yılın Uluslararası Markası Ödülü
- Mehmet Deveci – Hakkasan
Yılın En İyi Çikolata Mekanı
- Ebru İpekçi – Butterfly Chocolate

Outside Catering Ödülü
- Divan – Murat Tomruk, Giancarlo Gottardo, Gönül Gültekin
Yılın En Genç Şefi
- Aila Restaurant – Kemal Can Yurttaş
En İyi Şarap Menüsü
- Rudolf Van Nunen
En İyi Pasta Şefi Ödülü
- Ghislain Gaille
En İyi Kadın Şef Ödülü
- İnanç Çelengil – Aman da Bravo
En İyi Sommelier Ödülü
- Süleyman Şen – Sunset Grill & Bar
Yılın En İyi Restoranı
- Maksut Aşkar – Neolokal
Yılın En İyi Şefi Ödülü
- Fatih Tutak – TURK Fatih Tutak