Fıstık ezmesi, adından anlaşılacağı üzere kavrulmuş fıstıktan elde edilen bir ezme çeşididir. Genellikle aroma katmak için içerisine tuz veya tatlandırıcı ilave edilir. Soğuk bir şekilde servis edilen fıstık ezmesinin en yaygın tüketim şekli ise, doğrudan ekmeğe veya tosta sürülmesidir. Ancak tatlı ve farklı tariflerde de kullanılabilir. Tam da bu yüzden, fıstık ezmesini kullanabileceğiniz en lezzetli tarifleri sizler için derledik.
Listemize ilk olarak ev yapımı fıstık ezmesi ile başlıyoruz. Hazır gıdalar tüketmek istemeyenler için, yalnızca 2 malzemeden oluşan fıstık ezmesi tarifini öneriyoruz.
Gıda Mühendisi Dilge Gökçe'den evde kolayca yapabileceğiniz bir tarifimiz var. Özellikle vegan menüleri için hazırlanan bu pasta, farklı meyvelerle de zenginleştirilebilir.
Bitter çikolata, hindistan cevizi yağı, muz ve fıstık ezmesiyle hazırlanan bu tatlı, çayın yanında atıştırmalık olarak sunulur. Ortalama 35-40 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Yer fıstığı ezmesi ve çikolata ile hazırlanan bu bisküvi, ortalama 25 dakika içinde hazırlanır. Piştikten sonra soğuması için oda sıcaklığında bekletilir. İsteğe göre bir bardak sütle birlikte tüketebilirsiniz.
Farklı bir kek denemek isteyenleri böyle alalım. Kek harcının fincanlara doldurulmasıyla hazırlanan bu tatlı, mikrodalgada 1 dakika gibi kısa bir sürede pişirilir.
Evde kendi çikolatalarını hazırlamak isteyenler için de bir önerimiz var. Yalnızca 3 malzemeden oluşan çikolataları, sütlü veya beyaz çikolata ile de hazırlayabilirsiniz.
Çocukların bayılarak yediği kağıt helvayı, bu kez arasına fıstık ezmesi sürerek sunmaya ne dersiniz? Dilerseniz, üzerini benmari usulü eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Milföyün fıstık ezmesi ile doldurulmasıyla hazırlanan bu börek, çat kapı gelen misafirler için ideal bir tariftir. Kısa sürede hazırlanmasının yanı sıra oldukça doyurucu ve lezzetlidir.
Fıstık ezmesini yalnızca yemeklerde değil, içecek tariflerinde de kullanabilirsiniz. Kış aylarının vazgeçilmezi olan sıcak çikolatayı, fıstık ezmesi ve krema ile zenginleştirebilirsiniz.
Un, şeker, kabartma tozu ve çikolata ile hazırlanan muffin, çay saatlerinde sunulan nefis atıştırmalıklardan biridir. Süslemek için üzerine krem şanti sürmeyi unutmayın.
Hazırlaması 20, pişirmesi ise yaklaşık 10 dakika süren fıstık ezmeli kurabiye, oreo parçaları ve renkli şekerlemeler ile birlikte sunulabilir.
Okurumuzdan gelen bu tatlı, vegan listeleri için uygundur. Yulaf unu, badem ve kuru üzüm ile hazırlanan biscotti, çıtır çıtır lezzetiyle aklınızı başınızdan alacak.
Okula veya işe giderken yanınızda götürebileceğiniz atıştırmalıklar arıyorsanız, muzlu ve fıstık ezmeli bar tam size göre. Yalnızca 5 malzemeden oluşan bu tatlıyı, buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;