Tek kullanımlık kahve makinelerinin yaygınlığına rağmen, insanlar hala büyük ölçüde filtre kahveyi tercih ediyor. Kağıttan filtrelenen filtre kahvenin, yeniden kullanılabilir ağ filtreden süzülen kahveye göre daha pürüzsüz bir dokuya ve daha tutarlı bir tada sahip olmasıyla bilinir. İkincisi, tartışmalı olarak ikisi arasında çevresel olarak daha sürdürülebilir seçeneği sunarken, ortaya çıktığı üzere, tek kullanımlık kağıt kahve filtreleri kullanırken çevresel etkinizi en aza indirmek için gerçekten bir şeyler yapabilirsiniz - bunları atmadan önce birden fazla kez kullanarak.
Geleneksel görüş, tek kullanımlık bir kağıt kahve filtresinin yalnızca bir kez kullanılması ve sonra atılması gerektiğini söylese de, çoğu kahve filtresi aslında yeniden kullanılabilir ve kahve içme deneyiminiz açısından farkı asla bilemezsiniz. Kahvenizin çevresel etkisindeki farkı kolayca fark edemeseniz de, kısa sürede tek kullanımlık kağıt filtrelere daha az para harcadığınızı fark edebilirsiniz.
Aslında, tek kullanımlık kağıt kahve filtrelerinize kullanım aralarında uygun şekilde özen gösterirseniz, her birinden üç ila beş kullanım elde edebilirsiniz. Bu, zaman içinde oldukça fazla tasarruf anlamına gelebilir.
Kağıt havlular gibi diğer kağıt ürünlerin aksine, tek kullanımlık kağıt kahve filtreleri aslında dayanıklılık düşünülerek tasarlanmıştır. Böylece, aşınma belirtileri ve gerçek anlamda yırtılma belirtileri görmeye başlayana kadar (yukarıda belirtildiği gibi ortalama olarak üç ila beş kullanım) yeniden kullanabilirsiniz.
Kağıt kahve filtrenizi tekrar kullanmak isterseniz, kahvenizi hazırladıktan sonra geri almadan önce birkaç dakika beklediğinizden emin olun. Bu, yalnızca filtrenin ve kahve telvesinin rahat dokunulduğundan emin olmak içindir. Ancak çok uzun süre beklemeyin çünkü ıslak kahve telvesi 24 saatten fazla bekletildikten sonra küflenmeye başlayabilir. Harcanan telveleri atın, filtreyi akan soğuk su altında nazikçe ama iyice durulayın ve temiz filtreyi kuruması için toz veya diğer kirleticileri çekmesinin muhtemel olmadığı bir yere bırakın.
En iyi sonuçlar için bazı uzmanlar kullanımlar arasında 24 saat kuruma süresi bırakılmasını önerir. Ek bir avantaj olarak, kahve severlerin kağıt filtrelerinizi ilk kullanımdan önce durulama alışkanlığında değilseniz, filtrenizi kullanıp duruladıktan sonra kahvenizin tadının daha iyi olduğunu görebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;