Kilerdeki bir çuval soğan güzel (ve kullanışlı) bir şeydir. Kullanımlarını gerektiren pek çok tarifle, gerekmedikçe, ihtiyacınız olduğunda soğan almak için uğrayın. Bununla birlikte, her zaman el altında bir demet bulundurmak, bir veya iki ampulden muzaffer bir şekilde çıkan bir sürgünün kaçınılmaz keşfi anlamına gelir.
Bu olduğunda, kiler kapısında durup katmanlar arasında meydana gelen bilimsel deneyi düşünerek durmayın veya soğanlarınızı dışarı atmayı düşünmeyin. İşte bilmeniz gereken her şey:
Bir soğanın birincil amacının yemeklere lezzetli bir lezzet katmak olduğunu düşünebiliriz, ancak soğanın amacı yeni bitkiler yetiştirmektir. Sonuçta her şey hayatta kalmakla ilgili.
Soğanlar yenilenme sürecine başladıklarında, şekerlerini ve diğer iyiliklerini tam anlamıyla merkezden fırlayan çekime yönlendirirler. Bu, soğanın biraz nem ve tatlılık kaybetmesine neden olur, bu da bazı ek acı notalar anlamına gelebilir, ancak pişirildiğinde fark edilir bir şey olmaz.
Kesinlikle yapabilirsin. Merkezden geçen parlak yeşil bir dokunaç, bir bilim kurgu filminden fırlamış gibi görünebilir, ancak bunda tehlikeli veya zehirli bir şey yoktur. Soğan biraz daha yumuşak ve muhtemelen biraz daha acı olacaktır, ancak filizlenmiş soğanları pişmiş yemekler için ayırmak basit bir çözümdür. Aslında, yeşil soğan yerine kullanmak için filizleri doğramak, soğanın emeğini kullanan becerikli bir numaradır.
En önemlisi, filizlenmiş bir soğanı bir an önce kullanmak istiyorsunuz. Hayatta kalmasına odaklanmak için ne kadar uzun süre kalırsa, soğanınız o kadar yumuşak olur. Filizlenmiş soğanları, herhangi bir dokusal değişikliği maskeleyerek alliumun pişirildiği yemekler için saklayın.
Güzel bir garnitür için yeşil filizi doğrayın (fırında patates veya biberde olduğu gibi) veya keserek, soğanı ikiye bölerek ve kalan filiz parçalarını çıkararak çıkarın.
Soğanın baş düşmanı nemdir. Nem, filizlenme sürecini hızlı bir şekilde başlatarak buzdolabını saklama için yararsız bir yer haline getirir. Güneş ışığı da filizlenmeye başlar, bu nedenle kiler gibi serin, karanlık ve kuru bir alanı tercih edin.
Soğanları patateslerden ayrı tutmak da en iyisidir; soğanların çıkardığı etilen gazı bu patatesleri olgunlaştıracaktır.
Son olarak, bir filiz için üzülecek bir şey olmasa da çok ileri gitmesine izin vermek soğanın çürümesine neden olur. Soğanın denize düştüğüne dair işaretler arasında aşırı yumuşak bir doku ve küf kokusu bulunur. Bu şımarık ampulleri doğrudan kompost yığınına yerleştirin.
Kendinizi endişeleniyorsanız, zulanıza zamanında yetişemeyeceksiniz, soğanları dondurmak hızlı ve kolaydır. Soğanları doğrayın, fermuarlı poşetlere koyun ve mümkün olduğu kadar fazla havayı dışarı atarak onları poşetin içinde ince bir tabaka halinde yayın. Onları dondurucuya koyun ve sekiz aya kadar tadını çıkarın.
Şunlara da göz atın;