Ev yapımı pancar turşusu, mağazada bulabileceğiniz şuruplu, genellikle aşırı tatlı konserve çeşidinden çok farklıdır ve yemeklerinize lezzet ve renk katmanın veya kendi başına atıştırmalık olarak tadını çıkarmanın kolay bir yoludur.
Binlerce yıldır insanlar gelecekte keyif almak için ürünleri saklıyor ve salamura ediyor. Hızlı dekapaj işlemi sırasında (fermantasyon veya konservelemeden farklı olarak), koruduğunuz ürünün üzerine asidik bir baz (genellikle şeker, tuz, sirke ve sudan oluşan bir karışım) dökülür. Bu asitlik, çürüme sürecini yavaşlatır ve ömrünü uzatır, ancak taze gıdaların sonsuza kadar dayanmasını sağlamaz.
Bunların en iyi ve taze haliyle tadını çıkarmak için pancar turşunuzu buzdolabında saklayın ve bunları maksimum üç ay veya ideal olarak birkaç hafta içinde kullanmayı planlayın. Ancak bundan önce en iyi dönemlerini geçtikleri işaretlere karşı her zaman dikkatli olun. Birkaç haftayı geçtikten sonra renk, koku veya dokuda herhangi bir değişiklik veya elbette herhangi bir küf lekesi olup olmadığına dikkat edin; bunların hepsi atılma zamanının geldiğini gösterir.
Herhangi bir ev yapımı turşu veya fermantasyonunda olduğu gibi, pancar turşusunda da uygun güvenlik önlemleri çok önemlidir. Hazırlık sürecinde her zaman sterilize edilmiş ekipman ve kavanozlar kullanmak gibi güvenlik önlemlerini uygulayın ve salamura edilmiş kök sebzesini buzdolabında sakladığınızdan emin olun (konserve pancar söz konusu olduğunda, hızlı turşudan tamamen farklı bir yöntem vardır, farklı hazırlama ve saklama kuralları geçerlidir).
Pancar turşunuzun ömrü nispeten kısa olacaktır ve çeşitli yemeklerde ne kadar lezzetli oldukları göz önüne alındığında bu bir sorun olmamalıdır. Kavanozdan çıkar çıkmaz veya salataların üzerine, keskin ve bağırsak sağlığına uygun probiyotikler ile demir ve potasyum gibi mineraller eklemek için bunların tadını çıkarın. Kalıpların dışında düşünün ve bunları peynir tahtalarınıza dahil edin; böylece her türlü ürüne çarpıcı bir renk ve ilgi katacaklardır. Veya herhangi bir sandviçi veya ambalajı canlandırmak için bunlardan bir katman ekleyin.
Altın çeşitlerden kendi pancar turşusu yapmayı deneyin (bunlar kırmızı pancarlardan daha az temizlik gerektirir, bu da dağınık olabilir ve kesme tahtalarını ve bıçakları lekeleyebilir). Veya tipik sunumu değiştirmek için, salatalarda veya kaselerde tadını çıkarmak için lahana turşusundan ilham alan bir tat elde etmek veya avokado tostunu süslemek için kökleri ince şeritler halinde parçalamayı ve salamura etmeyi deneyin.
Şunlara da göz atın;